Art journal – med färgpennor

Inför min första kurs i art journaling så gjorde jag ett antal sidor med lite olika tekniker/på olika sätt. Dagens uppslag är gjort i en gammal ungdomsbok, köpt på Myrorna, grundad med tunn gesso (gesso utspädd med vatten) eftersom jag ville att texten på sidorna skulle synas igenom. Jag har också limmat ihop sidorna två och två för att det ska bli lite mer stadga.

När jag grundat och torkat allt så stämplade jag en av Dina Wakleys Scribbly Birds (finns ej i butik, men Anna kan beställa hem om du mailar henne) på ena sidan med Archival ink, eftersom jag skulle använda vatten med mina färger senare. Jag ritade streck med en av mina Uni-ball Uni pin Fine Line-pennor (se även tidigare inlägg idag om pennorna) och fyllde i med Primas Watercolour pencils och vatten innan jag skrev texten med samma pennor som tidigare.

Med Primas Watercolour pencils färglade jag fågeln och kladdade ut lite färgstänk över sidan. Färgstänken gjorde jag genom att rita med pennorna på ett akrylblock, blöta upp med mycket vatten och sen stänka/hälla på sidan.

IMG_8984

Tack för titten!

Pyssla lugnt
PyssloSignaturTettiz

Inläggsförfattare: Terhi Koskinen

Profilbild

0 reaktioner på ”Art journal – med färgpennor

    Profilbild

    zarischka

    (14 mars, 2016 kl. 05:51)

    Älskarälskarälskar. SÅÅÅÅ snyggt!

Kommentera