Smooshinspirerad

För en stund sen så visade Jennie smooshtekniken här i bloggen. Jag blev bara så himla sugen så det var ju bara plocka fram färg, stämplar och craft sheet.

Till det första kortet har jag använt distressdynor i färgerna Cracked pistaschio, Squeezed lemonad och Evergreen bough. Innan jag smooshade så embossade jag blommor och text (Penny black Flower sparks) med vitt embossingpulver för att få en resisteffekt. 20160618_105840

Utan att rengöra mitt ark så smooshade jag nästa cardstock. Eftersom färgen var använd en gång redan så var den inte lika ”ren” som till första kortet och det märks ju så klart på resultatet. För att få ett ännu ojämnare och pöligare resultat så smooshade jag tagen flera gånger. När det var torrt stämplade jag Penny black stamp Standing ovation, först en gång med en av distress inksen, sen lite lätt omlott med en watermarkdyna. Medan det var fuktigt borstade jag över Perfect pearl. Det ger ett supersnyggt skimmer som egentligen bara syns om man lutar kortet men ger en extra dimension.

20160618_105927

20160618_105904

Till mina nästa kort så använde jag distress ink refiller. Färgen blir betydligt mer intensiv än med dynorna och jag kunde göra 4 ”avtryck” innan färgen blivit för geggig. Här använde jag inte mitt craft sheet utan vätte ner en bit akvarellpapper och droppade färgen direkt på det. Sen gjorde jag så att jag tryckte andra papper mot den första för att få avtrycken.

Färgerna jag använt är Peacock feathers, Picked raspberry, Spiced marmalade och Mermaid lagoon.  Första bakgrunden embossade jag med en embossing folder från We are memorykeepers. Sen  kompletterade jag med fjädrar från Memorybox som jag stansat i guldfoil och vellum.

20160618_105953

Av den andra bakgrunden stansade jag ut nästlade ramar som jag sen monterade på olika höjder. Blomman är Penny black Sprigs och texten Altenews Calligraphy alpha. De små älvorna har jag fått som present för hundra år sen, ungefär, och har ingen aning var de kommer ifrån.

20160618_113507

Jag tycker det här är en superrolig och enkel teknik, perfekt för att göra ett litet lager bakgrunder som man sen kan ta fram och komplettera. Hoppas du prövar!

Tack för titten! Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera