Vanligt embossingpulver versus super fine

Först ut ett kort där jag använt mitt ”vanliga” guldembossingpulver från Ranger. det har några år å nacken men det fina i kråksången är ju att sådana här produkter inte blir gamla. Här har jag stämplat fjärilar med versamark inkpad och sedan sprinklat embossingpulver över och värmt med fönen.

resized_20160424_091427

resized_20160424_091706

Ni ser att det blir lite struktur och inte helt jämnt och det har retat mej på sista tiden så jag bestämde mig för att köpa det pulver som heter ”superfine embossingpowder” för att se om det kunde bli aningens jämnare i resultatet.

resized_20160424_091511

resized_20160424_091632

Det var skillnad och jag gillar båda! Titeln på det sista kortet är nog trippelembossad, dvs watermark ink och pulver, värm och upprepa den proceduren tre gånger så får du detta resultat 🙂 När jag embossar med clearembossing för att sedan färglägga med vattenfärger föredrar jag superfine för det blir ett jämnare och snyggare resultat.

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera