AJ – Bygga en bakgrund

Idag ska jag visa en mixed mediateknik som jag har lärt mig av Donna Downey.  Allt, precis allt kan användas när man jobbar i mixed media. Numera sparar jag på det mesta som kan ge struktur och dimension till det jag skapar. Det kan vara tags, etiketter, påsar, tryckt silkespapper, whatever! Här har jag bla använt upp de thickerbokstäverna som blir kvar när det inte längre går att få till några ord.

Jag börjar med att limma på silkespapper med tryck från Tim Holtz (det har jag bett Anna ta hem åt mej, blir du också sugen maila Anna. -ha gärna en länk eller så på det du vill beställa så underlättar du för henne att hitta varan hos leverantörerna). Det går även finfint att själv stämpla på vitt silkespapper men Timpans på rulle underlättar 🙂

resized_2016-08-06 17.31.30

Sedan limmade jag på bokstäverna i ett mönster jag känner mej nöjd med. Limmar alltid med multimedium matte. Har även bett Anna ta hem en fluid multi medium från Liquitex åt mej som är mer flytande men när det gäller att få de här bokstäverna att sitta så behövs ett mer trögflytande som från Prima el Ranger.

resized_2016-08-07 13.39.30

Sedan målar jag allt med ett tunt lager gesso. Helst vill man ju att mönstret på pappret ska synas. Ibland slutar det med att ingenting syns men så är det när man släpper skaparandan lös 🙂

resized_2016-08-06 17.58.02

resized_2016-08-06 17.58.09

Super heavy eller heavy gesso är en annan rolig produkt att skapa struktur med. Jag har på det med en palettkniv i ett ganska tjockt lager som tar sin lilla tid att få torrt… Med det här momentet vill jag bädda in bokstavsmönstret i bakgrunden.

resized_2016-08-06 18.29.04

Så här ser en annan av min bakgrunder ut:  Hur de här kommer sluta har jag ingen aning om men det är fritt fram att leka med akrylfärger och mister eller tom vattenfärg om man preparerar det med absorbent ground eller clear gesso först. Fortsättning följer!

resized_2016-08-07 10.53.07

Tänk att vi redan passerat mitten av oktober! Innan vi vet ordet av har vi jul men än har jag inte börjat tänka julkort…har du?

Du prenumererar väl på nyhetsbrevet så att du inte missar finfina erbjudanden?!?

karin4

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

3 reaktioner på ”AJ – Bygga en bakgrund

Kommentera