Ja se det snöar…

För visst får man säga att det snöar även om det bara handlar om 17 snöflingor (som dessutom redan hunnit tina bort)?

Så här i julkortstillverkningstider så är snö ett återkommande tema även i pappersform. Under åren har jag hunnit pröva en hel massa olika produkter, t ex Puffy Velvet marker och Aleene´s glitter snow, för att åstadkomma den där rätta snökänslan.  Årets snöprodukt är Snowflake paste från Prima Marketing. Lätt att smeta ut med palettkniv, bra konsistens (flyter inte ut men är ändå inte för tjock) och ett snyggt glitter när den torkar. Det man ska vara medveten om är att om man använder pastan på ett vattenlösligt medium som t ex distress oxides, ja då plockar den upp färgen som ligger under…..

…. inte helt den effekt jag var ute efter – jag ville ju ha SNÖ på mina granar! Granarna är för övrigt gjorda med stencilen Woodland från Tim Holtz (tyvärr slut i lager just nu men kommer säkert snart in igen) och distress oxides.

När jag väl hade fattat att pastan fungerade på det sättet, ja då var det ju lite kul att utnyttja den egenskapen. HÄr har jag använt den tillsammans med vanliga, traditionella, distress inks för att skapa ett gäng färgglada kort. Textstämpel och dies kommer från Lawn fawn, stencilen från Echo park.

Vill man inte hålla på med olika medium för att få fram snökänslan så kan man ju alltid bara använda inks, en stencil och dies.  Här är det flera lager av distress oxide (Faded jeans & Broken china) och samma Echo Park-stencil som ovan. Snöflingorna har jag stansat ut ur vit cardstock och vellum med dies från Lawn fawn. Den vita texten i bakgrunden är en rub-on som jag hittade i gömmorna.

Jahapp. Så tror jag att jag klarat av att publicera mitt första inlägg i den nya, förbättrade bloggen. (Visst blev den snygg??) Och visst kommer ni ihåg att ni har helgen på er att lämna in bidrag till Pysslotekets cybercrop som pågår på Facebook?

Tack för titten! / DT-Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera