Gästdesigner Maja med layout

Hej på er! Så spännande att få en sådan här julklapp i förtid. Maja heter jag och kommer att gästa här hos Pyssloteket ett tag framöver. Så här ser jag ut!

Jag är en återfallsförbrytare. Pysslade mycket för några år sedan men har haft några års paus. I somras började suget komma tillbaka och sedan dess har jag skapat igen, mest layouter. Jag är norrlänning i själ och hjärta JOOO! Lärare, mamma, mormor och islandshäst tokig. Mycket av det jag skapar är blommigt. Jag älskar blommor och stenciler som jag gärna använder tillsammans med Distress Ink Pads eller Distress Oxide.

Här hittar ni min blogg: http://stokk-eyovine.blogspot.se/

Layouten jag tänkte inspirera er med idag är just en sådan typisk ”Maja” layout. Hoppas ni gillar den.

 

Till denna layout har jag använt mig av Primas papper ur kollektionen Zella Teal. Jag är oftast en bakside scrappare, så även på denna layout. Bakgrundspappret är baksidan på ”Offset Dot”. Jag har även använt mig av pappret ”Floral Stories” och klippt ut bladen från pappret ”Collect Memories”. Blommorna är även de Primas och hör till kollektionen Zella Teal. Jag har använt ”Bliss Delight”, ”Grand Adventure”, ”Made with Love” och ”Wanderer”.

 

Liten närmare titt på blommorna som även blivit lite målade med Primas ”Heavy Gesso White”. Färgstänken på blommorna och på bakgrunden är gjorda med Primas ”Color Bloom spray” i färgen  Antique Gold.

Här en detalj på en chipborad jag använt från Wycinanka ”Look Of Nature 2” Som jag färgat in med Distress Oxide i färgen ”Vintage Photo” och sedan embossat med Stampendous – Shabby Embossing Enamel- White.

Jag tycker också mycket om stenciler som jag skrev i början av inlägget. Här syns lite av bakgrundsarbetet med en stencil från TCW ”Tile Mania”. Jag har använt samma stencil med tre olika färger av Distress Oxide ”Broken China”, ”Iced Spruce” och ”Cracked Pistachio”. Har även lagt på ett lager med Primas ”Modeling Paste” och använt mig av samma stencil. Tycker att det ger en härlig dimension åt bakgrunden att på detta sätt jobba med samma stencil. Sen måste jag bara stämpla lite också. Inget av mina alster är som färdigt utan att jag använt någon form av bakgrundsstämpel. Just denna textstämpel är en urgammal antik sak från mycket länge sedan ur mina gömmor men i shopen finns flera roliga bakgrundsstämplar att köpa ex från ”Altenew”. Mina ”Manilla Etiketter” Har jag färgat in med Distress Oxide i färgen ”Vintage Photo” och sedan stänkt på lite vatten för att få den fläckiga effekten. Sista piffen har jag gjort med lite brun sytråd från egen gömma samt lite paljetter i guld.

 

Modellen på fotot är en av mina största kärlekar, mitt barnbarn som på julafton blir 1 år. Känner mig så lyckligt lottad som har min stora fina familj runt om mig och ännu mer tacksam just kring dessa tider runt jul. Hur som helst så önskar jag er alla pysslare en riktigt god jul! Jag återkommer i bloggen med nya skapelser dagen innan nyårsafton.

// Maja //

Maja

Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Post Author: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera