Snålandsveckor kapitel 2

I torsdags lärde Malin ut några av sätten som re-inkers kan användas på och jag tänkte fortsätta på samma tema. Har du inte läst inlägget så hittar du det här.

Jag ska börja med att erkänna en grej: Jag äger bara 7 reinkers. Japp, det är sant! Jag har inte alla nyanser och jag kände mig, innan jag gjorde det här inlägget, helt okej med det. När jag gjorde korten till det här inlägget så fick inksen nån form av revival så nu har det helt plötsligt uppstått ett akut begär. Det var INTE meningen. ”Snålandsveckor” heter det ju för klåen! Vi får väl se hur det går….

I alla fall. Malin är ju kung på att färglägga med reinkers så det fick hon självklart demonstrera. Själv har jag ju inte mycket till penselföring så jag tänkte visa några andra tekniker. Först ut är ink smooshing, ett lite mer okontrollerat färgläggande kan man väl säga. (Vill du veta mer i detalj hur det går till så hittar du inlägg om det här och här, bl a.) Jag har stämplat Persian Motifs från Altenew upprepade gånger och embossat med vitt embossingpulver. Mitt val av papper är Canson XL och panelen är utstansad med Stitched rectangles från Lawn fawn. Färgerna jag har använt är Mowed lawn och Mermaid lagoon. Där de träffas och beblandar sig uppstår en hemgjord version av turkos som är väldigt lik Peacock feathers. Eftersom reinkers har alla distressernas egenskaper, som att blanda sig väl med varandra t ex, så kan man spara in några kronor om man tänker till lite: gul + röd = orange, blå + röd = lila osv.

Till nästa kort så har jag använt Wild honey, Picked raspberry och Mermaid lagoon för att skapa en regnbågsinspirerad bakgrund. För att få till den så har jag använt min brayer  och reinkers på en blending mat (tillfälligt slut). Pappret är fortfarande Canson XL och det är strukturen i pappret som ger det ojämna utseendet; skulle jag göra om kortet så skulle jag använda Bristol smooth istället. Ramen kommer från Lawn fawn och ”maskrosorna” tror jag är Memory Box, men jag är inte säker. Vimpel & text kommer från gömmorna. Här syns väldigt tydligt det jag nämnde förut: där Mermaid lagoon & Picked raspberry möts uppstår en lila, där Picked raspberry möter Wild honey blir en orange.

Dagens tredje teknik var den jag tyckte var absolut roligast. Här har jag använt vit texture paste som jag blandat med ett par droppar färg för att få färgglad texture paste. Jag lade ungefär en halv matsked texture paste på min craft mat och blandade i 2 droppar färg (Picked raspberry, Worn lipstick, Spiced marmalade) med hjälp av en palettkniv, det gav en riktigt intensiv och härlig färg. Sen applicerade jag min paste med palettkniv över en stencil från Ranger/Tim Holtz. Jag såg till att färgerna överlappade varandra lite grann för att inte få så skarpa övergångar. Texten, som jag stämplat med Staz-onvellum, är privat och mina små hjärtan från Lawn fawn. Jag täckte dem med clear Wink of Stella och Glossy accents (vilken, som synes, inte hunnit torka innan jag var tvungen fota 🙂 )

Det här var tre sätt till som man kan använda sina refiller på. Andra saker man kan göra är ju t ex egna mister och egna stämpeldynor men det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser. Och nu har jag snart övertalat mig själv till en Squeezed lemonade. Och kanske en Candied apple. För det här är ju en sån otroligt mångsidig och användbar produkt 🙂

 

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera