Just exploring

Hej på er allihop!

Nu har vi snart klarat av årets första hela arbetsvecka, jag hoppas att ni har orkat med den. Idag tänkte jag visa lite av min skapandeprocess när jag gör Lo’er.

Allra först hämtar jag inspiration någonstans. Det kan vara ett foto som jag fastnar för, något material jag vill använda eller inspiration från någon annan scrappare. Pinterest är en välanvänd app i min telefon där jag kan inspireras av allt från detaljer och tekniktips till att jag liftar någon. Nästa steg är att välja storlek och vilket typ av papper jag vill ha som bakgrund till min Lo. Materialvalet beror mycket på om planen är att använda mycket färg och andra medium eller inte.

Till den här Lo’en har jag valt ett slätt och tungt papper i A4-format, jag är inne i en rektangulär period just nu. Sedan har jag lekt fram en bakgrund med olika medier. Jag började med Tim Holtz Plus tillsammans med Distress Ink för att göra en markering att utgå ifrån. Sedan lade jag på Primas Metallique Vintage Rose blandat med lite vatten med smooshing-teknik och stänkte avslutningsvis ut lite Dylusions Paint som för övrigt har exakt rätt konsistens för just det, att stänka.

Nästa steg för mig är sedan papper. Ingen Lo utan mönsterpapper! Jag bläddrar i mina block och högar och använder oftast papper ur 6×6-block där själva mönstret är mindre vilket gör att det även syns på en liten pappersremsa. Dessa papper är vellum och från Echo Park Fashionista som är slut i shopen men ni hittar andra fina pappersblock här.

Sedan är det dekorationsdags och det är det här steget som tar allra längst tid för mig. Här plockar jag fram, placerar, placerar om och tar bort. Om och om igen. Och det är inte förrän jag är helt nöjd med upplägget som tejpen åker fram. Ingenting har fram tills nu varit fastsatt på mitt bakgrundspapper. Men när allt är sitter där det ska kommer slutklämmen vilket oftast är en titel, kanske lite journaling och mindre dekorationer som bling eller enamel dots. Nyfiken på slutresultatet?

Jag har fyllt ut pappershögen med spillbitar och en tag. Jag har även dekorerat med chipboard som jag färgat in med Primas wax, sytråd och en die-cut från Tim Holtz.

Jag provade även att färga in thickers med Primas wax, ett tips när ni inte riktigt hittar de där bokstäverna som passar in. Jag har även använt bokstäver från Doodlebugs teensy type dekorerat med BoBunnys Jewels. Ja det var en liten inblick i min skapande process det. Trevlig helg på er!

Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare…

Post Author: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera