Fuskmetall!

Ungefär en gång om året får jag ett enooormt sug efter mixed media och den typen av produkter. I år kom det tidigt! 😉
Jag tänkte idag visa 3 kort där jag använt mig av en del såna produkter, ihop med dies och embossfoldrar.

Först ut är ett kort där jag använt mig av Rust Paste från Prima. Jag har påtalat för Anna att jag tycker hon ska ta hem denna produkt, vi får väl se. 🙂  Jag började med att akvarellpapper och limmade sedan fast chipboard från Wycinanka i form av hjärtan med hjälp av matte multi medium. Det är en mycket stark och snabb limprodukt som torkar helt matt. Det syns alltså inte om man kladdar utanför vilket är praktiskt när man jobbar med så tunna former.

Titeln LOVE stansade jag ut med alfabetdies från Lawn Fawn, finns en massa alfadies från olika tillverkare. Jag stansade ut en omgång i svart cardstock och en i dekorgummi. Limmade sedan ihop dem och gned försiktigt med Wax från Prima över bokstäverna. Färgen heter Brushed Iron. Visst ser det ut som riktiga metalldekorationer??

Nästa kort ut är foil cardstock som jag kört genom en gammal embossfolder. Jag målade sedan med svart gesso över allting och torkade sedan snabbt bort det mesta med en bit hushållspapper. Siffrorna är dies från Altenew, Bold Numerals. De kommer bli såååå galet användbara känner jag redan! Jag gjorde på samma sätt som ovan. Ett lager i dekorgummi och ett i cardtock. Primas wax ovanpå och den här gången i färgen Lucky emerald. Jag gned lite wax fläckvis även mot bakgrunden för att ytterligare ge sken av en riktigt sliten yta. Innan jag limmade fast mina siffror så skvätte jag lite Distress Spray Stain i färgen Picket fence på bakgrunden.

Det ser nästan ut som oxiderad metall.

Sista kortet ut. Samma teknik som det ovan, men här körde jag med rosa foil som utgångsläge och rosa färg på waxet. Den här färgen heter Rose Gold. Om ni skulle köpa Rose Gold och ni tycker er se något ludet i burken så har stora delar av teamet samma erfarenhet. Vi vet inte vad det är för något men det försvinner om man ”gnider” bort det och det verkar inte komma tillbaka. 🙂

Jag hoppas ni blivit lite inspirerade! Nu ska jag fortsätta kladda, får vi se hur länge årets infall håller i sig?!  Kanske till Mama Elephant leveransen som vi tjatat till oss kommer hem! Hahha!

Glöm inte att hålla koll på öppettiderna som du hittar längst ner på www.pyssloteket.se  Anna ska ut och se världen v 10-11 nu i vår (senvinter?). Lördagen den 10/3 kommer dock delar av teamet att hålla butiken öppen. Någon ordning får det faktiskt vara!

Ha en fortsatt trevlig januari!

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera