Mixed media

Vad menas med det egentligen??? Surfade lite och Wikipedia förklarar så här

Mixed media (ungefär: ”blandade uttrycksmedel”) är en term som används för att beskriva konstverk från där olika material kombinerats med exempelvis olja, pastell, collage och akryl eller olika konstformer (även kallade multimedia eller intermedia).”

Medier i det här fallet tolkas alltså som olika material såsom, akrylfärg, vattenfärg, stämpeldynor, gels och paster som används för att skapa struktur, färg och form. Men även andra material som tyg, kartong snören, tags, metall…you name it. Bara fantasin som sätter gränserna!

Här har jag jobbat med matte medium, tissuepaper och överblivna thickers för att skapa en bakgrund med struktur.

Nästa steg brukar för mig vara att täcka det hela med mer eller mindre utspädd gesso. Här inte utspädd alls 🙂

Fler exempel på vad du kan använda för att skapa strukturer:

           

          

Man tager vad man så haver helt enkelt. Det kan vara tygbitar, spets, snören, tags, naturmaterial, blommor, utstansat. Det behöver inte vara dyra paster och gels även om det är fantastiskt roligt att använda dessa med exempelvis stenciler.

Men mixed media är inte bara att skapa struktur med vad du känner för. Det är att du på samma alster använder flera olika material och medier såsom mister, akrylfärg och stämpeldynor.

  

På den första är det ingen struktur alls bara olika medier som color bloom spray och olika slags stämpeldynor. På den andra, bara aningens lite struktur, är det brushos, en bild och heavy gel genom en stencil för att få bilden in i bakgrunden.

Jag gillar att jobba i flera lager, något som jag lärt mig av Donna Downey. Det man ska tänka på när man gör det är att jobba med vattenfasta medier om man inte vill att det ska blöda igenom förstås. Modelingpaste på mister som color bloom och dylusions ändrar till exempel färg.

Man använder inte bara tekniken på canvas eller i AJs som jag visat här hittills utan i allt man skapar. Det hela handlar om att använda olika medier, material och tekniker. Även embossade stämpelmotiv färglagda med vattenfärg är mixed media!

  

Framöver kommer det en himla massa mixed mediainspiration i designteamets tappning och tolkning!

Spännande va?!?

Ses igen om en liten vecka med ett rykande nytt alster från mig!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar