Utan mönsterpapper

Hej och hallå!

Bland annat mixed media har vi här i bloggen den närmaste tiden. Roligt, om ni frågar mig 🙂

Jag tänkte idag med några foton visa hur jag jobbat fram dagens layout.

Min stil i mixed media brukar jag kalla ”clean and simple mixed media”. Min stil är rätt clean annars också så blir den det även vid alster med lite mer mixed media.

DSCN5958

Jag började med att ta fram Primas modeling paste, en Tim Holtz stencil och Bazzill – Card- Shoppe- Marshmallow cardstock. Den här cardstocken är helt super bra till just mixed media.

DSCN5960

Jag flyttar runt på stencilen och använder endast delar av den tills jag har ett önskat område täckt som jag vill ha det. Mellan flyttningarna av stencilen torkar jag med en embossingfön för att inte kladda ner för mycket runt i kring.

DSCN5961

När modeling pasten har torkat lägger jag på med 3D Matte Gel lite här och där och strör över med Primas Mini Art Stones och låter torka.

DSCN5964

Medan ”stenarna” torkar fast på underlaget så målar jag bland annat ramen som är en chipboard från Wycinanka. Just den här ramen hittar jag inte längre igen i butiken, har köpt den redan i höstas, men det finns massor med andra fina chipboards här.

DSCN5965

När ”stenarna” torkat målar jag över de med vit gesso, glömde givetvis att ta ett foto på den fasen… När gesson torkat använde jag Primas Oil Pastels som vattenfärger. Tar och blöter en pensel och tar färg från kritan till lite vatten. På det sättet kan jag blanda till mig precis den nyans jag önskar mig. Sen tar jag och slarvigt målar och duttar med färgen på layouten.

DSCN5966

Och här den färdiga layouten. När bakgrunden har torkat sätter jag fast foto och ram och lägger till blommorna. Kan givetvis göras tvärtom, att man börjar med blommorna men personligen tycker jag det i alla fall i detta fall enklare så här.

DSCN5967

Blommorna är från Prima både de små och de större. Texten Memories är ordstickers från Tim Holtz Så otroligt användbara och det är massor, massor med ord i dessa häften.

Blommorna har fått på sig lite vit gesso för att ”dämpa” ner färgen något.

DSCN5969

Och några när bilder.

DSCN5972

Har du inte provat på mixed media ännu så hoppas jag du gör det. Det är kul och inte alls svårt.

Ha det bäst!!!

Post Author: Päivi

Päivi

Kommentera