Liten canvas inför alla hjärtans dag

God lördag på er pysselnördar. Idag är jag här och tänkte inspirera er med en enkel liten canvas. Då temat denna månad är mixed media så är små tavlor något jag själv gärna gör. Eftersom alla hjärtans dag är till veckan så blev det en liten tavla med det som tema. Lite shabby vintage look på denna, fotat i ett berg av snö.

Här har jag framförallt gått bananas med Primas Heavy Gesso White. Började med att limma på ett papper från Maja Designs serie Denim & Friends och papperet Jeans & T-shirt. Sedan har jag målat på med gesson runt kanterna och blandat i lite vatten i gesson för att tona pappret lite, så kallad white wash. På det har jag sedan använt Tim Holtz Grit Paste tillsammans med en stencil från TCW – Tile Mania. Hjärtat är utklippt i samma papper som bakgrunden men på hjärtat har jag limmat Primas Art Stones, i butiken finns Mini Art Stones som är mindre än de jag använt. Jag  har även använt Primas Micro Beads samt några chipboard kugghjul från Wycinanka. Som lim använde jag Primas 3D Gloss Gel. När det torkat så målade jag med Primas acrylic paint och avslutade sedan då färgen torkat med att smeta på ytterligare ett lager med gesso här och där. Sista touchen blev pappers remsan med texten Love. Där jag också målat med gesso på remsans kanter.

Tavlan ur en annan vinkel…

 

Det var allt från mig idag. På återseende om ett par veckor.

Post Author: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera