With the world at your feet

Hej på er allihop! Då är det fredag igen och oj vad tiden springer iväg. Den här veckan gick så fort så jag knappt hann skapa något till dagens blogginlägg så jag ber lite om ursäkt såhär i förväg att fotokvaliteten kanske inte är den bästa.

Jag har i alla fall gjort en Lo där jag gjort en bakgrund med distressdynor och embossing.

Det här var mitt första försök med Rangers dabber istället för dyna och som ni ser har stencilens mönster flutit ut en del. Jag tycker om effekten men med övning och ordentligare fasthållning av stencilen så går det nog att få skarpare kanter om det så önskas. Jag valde använda ett vitt embossingpulver framhäva mönstret mot distressfärgerna jag sedan lade på. Distressen är pålagd i flera lager. Först arbetade jag ut färgen med en blending tool. Ovanpå det använde jag även smoshing-teknik för att blanda upp färgerna lite mer och ge det här fläckiga intrycket. Sedan valde jag dessutom att spraya på vatten för att få färgen att rinna ner över nederdelen av mitt papper.

Jag valde att jobba med ett enfärgat mönsterpapper från Echo Park tillsammans med vellum för att framhäva bakgrunden. Blommorna är stämplar från Alternew som jag stämplat på ovan nämnda mönsterpapper och sedan klippt ut.

Jag älskar fortfarande alla dessa små word-stickers som kom för några år sedan, just dessa är från Tim Holtz. Övriga dekorationer är halvpärlor från Kaisercraft, bling från BoBunny, vit sytråd och alfabets-stickers från Tim Holtz och DoodleBug.

Här på detaljbilden syns det även att jag använt en kant-die från Lawn Fawn på mina pappersbitar. Då önskar jag en glad fredag och så småningom en trevlig helg!

Post Author: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”With the world at your feet

    Grattis! – Pyssloteket

    (2 mars, 2018 kl. 08:02)

    […] färgsprakande bakgrunden har jag skapat i stort sett på samma sätt som bakgrunden på den här Lo’en med Distress ink och embossat motiv. Fast här har jag använt en stämpel från Altenew och en […]

Kommentera