Scrapbook layout med Marint tema – med Maja Design och Wycinanka

Vilken härlig helg för scrapbooking! På med raggsockorna och eventuell sporttävling i bakgrunden och pyssla järnet!

Denna helg ville jag utmana mig själv att inte bara plocka fram favoriten Echo Park på en gång, så jag tog istället fram min lilla samling med vackra papper från Maja Design. Jag investerade i ett par ark just med planen att försöka mig på något som kanske inte var riktigt min vanliga stil. Ibland kan det ge ett resultat som överraskar en! Till exempel när man inser hur färger och mönster mjukt samspelar och blir en rätt vacker layout som man känner sig glad över. Det gillar vi!

Jag valde ut ett par ark ur Maja Designs kollektion ”Denim & Friends”, i detta fall ”Gentleman”, Fashion”, ”Pocket Square” och ”Stars & Stripes”:

"Gentleman" från Denim & Friends av Maja Design "Fashion" från Denim & Friends av Maja Design

"Pocket Square" från Denim & Friends av Maja Design "Stars & Stripes" från Denim & Friends av Maja Design

(Du hittar fler papper ur den kollektionen här i webbshoppen).

Först monterade jag ihop två av arken till en bakgrund för min layout, och jag använde B-sidorna av ”Gentleman” och ”Pocket Square”. Fotot jag ville använda till denna layout har en byggnad med vit fasad, detta ville jag återskapa på mitt alster. Jag letade lite bland mina stenciler och hittade en stencil från Altenew som heter ”Grid Stencil”, och den passade ju perfekt.

Jag lade stencilen längs kanten på pappret, och bredde över vit gesso med hjälp av en palettkniv. Det blir en häftig textur med lite djup som jag gillar! Heavy Gesso från Prima/Finnabair ger en ganska tjock effekt, men vill man göra det ännu mer markant man man även testa att lägga en Modeling Paste eller Texture Paste först, och sedan addera gesso ovanpå det. Väntar man på att det torkar emellan är det lätt att placera tillbaka stencilen på samma plats för lager två.

När gesson torkat adderade jag ett lager chipboard från Wycinanka ovanpå, lite omlott. Några som jag verkligen gillat på sistone är bakgrundsmönstren, t.ex. Background Hearts, men det finns flera roliga mönster, kika här! Wycinankas chipboard är tunna, väger nästan ingenting och är superlätta att färga in!

Jag använde mig av en Distress Oxide i färgen ”Faded Jeans”, samt en Mini Ink Blending Tool. Samma färg använde jag för att färga in kanterna på papperna en aning:

Sedan tänkte jag att jag skulle fortsätta lite utanför min comfort zone, så jag rotade rätt på lite blommor att lägga på. Kors i taket! De här marinblå blommorna hittade jag läääängst in i mina gömmor, men suktar man efter lite nytt blomster så finns det så många fina i butiken just nu! För att ge chipboarden lite fler färger som passade ihop med fotot använde jag också ”Mowed Lawn” och ”Squeezed Lemon” (distress ink).

Nu har jag alltså byggt tre små lager längst kanten på min layout, med gesso, chipboard och blommor:

Ingen av mina layouter känns riktigt klara utan lite splatter, så självklart använde jag mig av en Distress Sprat Stain med namnet ”Salty Ocean”, för det kunde ju inte ha blivit mer perfekt!

Som en ytterligare detalj lade jag också till denna nautiska kompass, även den i chipboard från Wycinanka.

För att skapa in titel använde jag mig av Label letters från Tim Holtz, samt av Thickers från mina gömmor.

Så här blev då slutligen min layout:

Det var kul att använda mönstrade papper från Maja Design, de satte verkligen tonen och färgerna helt perfekt för detta layout! Det hade inte alls blivit så här om jag inte hade testat något lite nytt för mig 🙂 Vad skulle vara utanför DIN comfort zone, men som du tror skulle kunna bli riktigt bra?

/Jennie, a.k.a jenandtricks

 

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera