Drömfångare av hästsko

Hej på er. Idag är det åter igen min tur att få inspirera er här i bloggen. Har gjort något jag aldrig gjort förut, en drömfångare av en hästsko. Teknikerna jag använt är sådant jag lärt mig när jag gått kurs för Ania Dabrowska för ett antal år sedan.

 

Grunden för detta är helt enkelt att limma på en massa ”skrot” som du har liggande. Jag har använt gamla klockdelar, muttrar, pärlor och knappar samt några gamla köpta dekorationer i metall. Som lim använde jag Primas 3D gloss gel. Så här såg min hästsko ut när jag limmat på alla saker, innan jag började leka med olika medium och färger.

 

När limmet fått torka, lämpligtvis över natten börjar det roliga, att leka med olika medium och färger. Jag grundade allt med Primas heavy gesso white och såg till att täcka allt ordentligt med gesson. Vartenda litet hål. När det sedan torkat la jag på Primas white crackle lite random för att få lite sprick effekter. Åter igen blev det lite torktid och jag hann dricka kaffe. Nu har vi kommit till den roligaste biten av skapandet då det är dags att lägga på färg.

Jag är väldigt förtjust i Primas Color Blooom Spray och de är dem jag använt här i fyra olika nyanser. Då får man spreja torka och spreja igen, flera gånger för att få lager av färg. Till denna torkning använder jag en embossfön. Nu löses lite av färgerna upp för varje gång man sprejar och flyter ut och in i varandra vilket gör processen spännande. Man vet aldrig hur slutresultatet egentligen blir. När jag tyckte att färgerna var ungefär som jag ville ha dem så avslutade jag med att måla på med Primas pasta i färgen Brass. I butiken finns Primas akrylfärg i färgen metallique brass hardwere och det går lika bra att använda den för att förhöja och göra kontraster så att det ursprungliga skrotet framträder bättre. Bjuder på några detaljbilder.

 

På återseende!

 

 

Post Author: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera