Skriv det i neon – Stickles och glossy accents

Lysande skyltar i olika stilar har ju varit en populär inredningsdetalj, och jag såg häromdagen någon som skapat egna ord med en neonslinga att hänga upp på väggen hemma. Det ville jag försöka återskapa i kortformat, så här kommer min egen tolkning av det!

Jag använde mig av ett stämpelset med stora ord i brush script stil, i detta fall ett favoritset från Concord & 9th, Stickles i färgerna Glam Pink och Crushed Pineapple, Glossy Accents från Ranger, vit cardstock och distress stämpeldynor.

Jag valde en tjockare variant av cardstock, för när man har på en större mängd medium så kan det börja bukta sig lite, och eftersom jag planerade att ha på en väldig massa glitterlim (dvs Stickles), så valde jag Marshmallow från Bazzil – Card Shoppe. Det är stadigt och tyngre än vanlig cardstock, men inte riktigt lika tjockt tom kartong.

De färger på stämpeldynorna jag valde till respektive kort var, för det rosa kortet, Spun Sugar, och för det gula kortet Squeezed Lemonade.

För att få till ett riktigt bra tryck när jag stämplade så använde jag min MISTI. Vill man vara riktigt noga när man stämplar så känns den numera oumbärlig för mig. Speciellt i det här fallet, när jag ville skapa en skuggning. Så som jag tänkte det så blir det ofta so men lysande skugga bakom sådana här neonslingor när de sitter monterade på en vägg. Att stämpla samma stämpelmotiv fast lite offset hjälper till med den effekten. Den skuggningen fick bli lite ljusare än själva ”skylten”, som jag istället stämplade flera gånger på samma plats med samma färg för att den skulle bli lite mörkare. Detta hjälper ju MISTI:n till med alldeles utmärkt.

Sedan fyllde jag i motivet med Stickles! Väldigt roligt och tillfredsställande. Mindre givande är ju att vänta på att det ska torka ordentligt. Nåväl, korten fick ligga på en säker plats ett par timmar (jag har en förmåga att lägga saker i hög ovanpå mina torkande projekt, och det ville jag ju i alla fall försöka undvika denna gång).

När glitterlimmet hade torkat gjorde jag om samma procedur med Glossy Accents ovanpå. Sen fick jag vänta igen på att det skulle torka ordentligt.

Och torkade gjorde det till slut, och det blev riktigt coolt! Lite glittrigt papper fick bli en fin kant som bakgrund, och sedan monterade jag det hela på ett par fyrkantiga kortbaser. Sedan ritade jag dit en liten sladd med en lampknapp för hand med en svart penna.

Det är synd att årstiden gör det svårt att fota, man ser inte riktigt skuggning bakom, men det blev en riktigt bra effekt.

Jag tyckte det här var ett kul sätt att använda mina stora textstämplar som jag älskar så mycket, lite utanför min egen låda, så att säga. Egentligen ganska enkla kort att göra, så inget behöver klippas ut eller handmålas eller embossas. Allt som behövs är lite tid och tålamod för torktiderna. Vad har ni för stämplar hemma som skulle lämpa sig för sådana här kort? Oavsett om man vill göra en neonskylt eller något annat, så kan jag bara säga att Stickles + Glossy Accents = ROLIGT! Testa vettja 🙂

Trevlig söndag!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

 

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig!

Kommentera