Det här med mixed media – ett nybörjaräventyr – hur gick det sedan?

Efter att ha forskat lite kring mixed media på en ganska lagom nivå (om jag får bestämma själv) och supit in inspiration lite överallt på internet så kunde jag ju inte hålla fingrarna borta längre utan skred till verket. Det började med tre ATC, har fyra halvfärdiga till och en kanske-klar altrad pringlesburk på pysselbordet. Hur det här ska sluta vet ingen och jag oroar mig en aning för vad jag ska göra av alla färdiga alster i framtiden, jag gissar att släkt och vänner kanske tröttnar efter ett tag? Nåväl, den dagen den sorgen! Just nu är problemet ett icke-problem och håller jag mig till ATC kan jag ju byta med andra och få fina kort tillbaka!

Så, åter till mina tre första försök.
Jag började med att leta fram lite olika småprylar som legat i min stash sen typ dinosauriernas tid och tänkte att det är dags att de får sina 15 minuter i rampljuset. Med nya kunskaper fäste jag blommor, wood veneer, knappar, metallbitar/charms, spets, microbeads och pennor på en bit papper (vissa redan halvfärdiga med befintlig struktur) med soft gloss gel, det är ju tydligen någon sorts superlim som torkar sjuukt sakta! Efter något dygn tänkte jag att det var dags att grunda med gesso, såklart hade jag bara clear hemma så det hela såg inte så roligt ut innan färgen var på plats men egentligen spelar det inte så stor roll, det ger en bra fästyta för fortsättning i vilket fall.

Fram med färger (dylusions) och skimmerspray (color bloom bla.) och spraya, torka, spraya, torka.. vissa blir ju aldrig riktigt nöjda med färgerna..
Till slut torrborstade jag lite med vit gesso (hann ju besöka butiken mellan varven… he he) för att framhäva vissa delar, duttade på lite glitter, vaxer och liknande tills det kändes rätt okej. Sist av allt letade jag upp några ord från timpans small talk/chitchat som jag fäste med glossy accents (måste ju prova lite olika varianter).

    

Samtidigt som jag fixade med alla färger och medium så tog jag mig igenom ett flertal videos på youtube, bland annat denna som faktiskt fick mig att ta första steget:

Hoppas detta inspirerar dig till att våga prova något nytt! Mitt huvud är fullt av idéer med gamla saker som jag tänker att jag kan fästa på papper och måla över, det här är dåligt för min inre samlare.. mycket dåligt..

 

Post Author: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn och Hero Arts.

Kommentera