Färgläggning på layout

Hej på er =) Idag blir det ett långt inlägg. Har en liten bildtutorial på mitt sätt att färglägga samt att ni får se en layout i sin helhet.

Temat för april är färgläggning, men då jag inte i första hand är kortmakare och definitivt ingen färgläggare av stämplade motiv har jag en tvist på detta tema. Har hämtat inspiration från mig själv några år tillbaka då jag gärna experimenterade med bakgrunderna till mina layouter.

Att  börja med en blank canvas eller cardstock och måla sitt eget papper. Idag tänkte jag visa hur jag gjort detta bakgrundspapper…

Jag plockade fram mina akvarellfärger för att få någon slags färg på min vita Bazill cardstock. I detta läge hade jag faktiskt ingen plan alls. I shoppen hittar ni akvarellfärger här!

Tänkte bara leka lite och se vart det ledde mig. Laverade lite blåa nyanser random på pappret och stänkte lite. När det fått torka lite var det dags att plocka fram stenciler och Primas Modeling paste. Eftersom jag inte kan rita något som föreställer något så är stenciler bra ;).

Blommor gillar jag så jag letade länge och väl i min hög av gamla stenciler. I shoppen finns massor med fina stenciler ifall ni är sugna att prova på detta. Körde blommor med modell pastan men ville ha något mera, tog då en annan stencil från mina gömmor och körde den med Tim Holts Distress Grit Paste ( har som svårt att låta bli den ).

Det fina nu när det torkat är att jag kan plocka fram färger för att färglägga den upphöjda modell pastan.

Här har jag använt Primas Akrylic Paint i färgen Mermaid Sparkle och Primas Color Bloom Spray i färgen Lime Wedge. Skruvar helt enkelt av locket på sprejfärgen och kör den med pensel. Valde även att måla på med den gröna färgen lite på bakgrunden.

När detta torkat var jag ändå inte helt nöjd, så jag körde på några blommor till med modell pastan och målade dem på samma satt som tidigare.

Med detta gjort var det dags att göra detta till en layout. Fotot letades fram och lite spillbitar, en gammal boksida och en bit kartong där jag skrapade fram wellpappen. För att få lagren av papper att smälta in lite bättre i bakgrunden har jag använt chalk och återigen med pensel målat med samma gröna färg som på bakgrunden. Chipboarden från Wycinanka fick ett lager av akrylfärgen för att binda ihop fotodelen med bakgrundspappret. Till det förstås lite Prima blommor, Primas Artstones ( jag har använt stora men i butiken finns små) och lite tråd! Vanlig symaskinstråd. Har ett lager av symasinstråd i olika färger och det är inte för att jag syr särskilt mycket… utan de är köpta till mitt skapande =D. Lite doodling med svart penna och en gammal bakgrundstämpel hamnade också på innan jag vart nöjd.

Ni får några detaljbilder till när jag ändå håller på.

 

Som om inte detta var nog blev jag också tvungen att göra ett litet kort med samma teknik. Här har jag bara bytt ut den blåa akrylfärgen till Primas Acrylic Paint i färgen Butterfly Spells. Det blev så här…

Det var allt från mig denna gång. Hoppas ni blev sugna att testa =)

Post Author: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

1 reaktion på ”Färgläggning på layout

  Profilbild

  Inga

  (7 april, 2018 kl. 20:08)

  Såå fint detta blev, kul att få se hur du byggt upp layouten från början. Sen blev jag väldigt förtjust i kortet, det måste jag försöka mig på att göra.
  Tack för inspirationen
  // Inga

Kommentera