Enklaste färgläggningen med Primas akvarellpennor

Min kärlek till färgpennor är livslång. Just akvarellpennor är ju rätt tacksamma, för man behöver inte försöka ha någon större finess, så länge man har ett okay papper under. För visst är akvarellpennor vattenlösliga, men resultatet blir väldigt olika om man använder ett kopieringspapper eller ett akvarellpapper. Olika papper hanterar vatten på olika sätt, och det påverkar hur mycket pigmenten kan manipuleras med penseln, hur mycket man kan få pigmenten att röra på sig och släppa från pappret.

Jag ville göra ett kort med en riktigt ljus och pastellig krans. Har helt förälskat mig i en die från Rox Stamps som heter ”Krans med hjärtan”. Det känns som att den kan användas till de flesta tillfällen, och man kan ””hänga” saker ovanpå den som andra utstansade ord eller små motiv som fåglar och så vidare. Ni hör ju potentialen!.

Nu var planen som sagt något ganska enkelt, ljust och pastelligt. Jag började med att skära ut kransen ett antal gånger i vit kartong, och sedan en gång i akvarellpapper:

Sedan monterade jag alla lager ovanpå varandra med hjälp av en limpenna (en Zig med en bredare spets):

Kransen får dimension och detta känns lite lättare och mer stabilt än att försöka lyfta kransen från ytan med limkuddar. Plus att det ser rätt snyggt ut tycker jag. Dags för färgläggning!

De akvarellpennor jag använder mig av här är Prima Marketing Watercolor Pencils – Sweet Pastels. De går i en mycket mjuk pastellig färgskala, och om det är den känslan man är ute efter är det i stort sett omöjligt att misslyckas. Det går inte att måla något bjärt med just dessa pennor. De är oerhört fina och delikata i färgen. Det ger verkligen en speciell look, och jag som ofta har en förmåga att slänga på för mycket färg annars får rätt mycket hjälp av detta.

Som ni ser så blir det ljust och fint! Så här såg det ut innan jag drog på något vatten:

Med en vattenpensel, det vill säga en pensel som man fyller med vatten och sedan drar lätt över pappret, var det väldigt lätt att mjuka upp färgerna ytterligare:

När det torkat spritsade jag även över med Sheer Shimmer Spritz Sparkle. För det kan jag inte låta bli. Det skimrar ju så fint! Jag valde att pryda kortet med en die som heter ”Hooray” och kommer från My Favourite Things. Jag tycker den är underbar!

Så här blev mitt kort till slut. Ljust och vårigt!

Visst har ni kanske en del dies hemma som kan färgläggas så här enkelt? Ge det ett försök!

Trevlig söndag!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

 

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera