Flower Power och blixtrea

Hej! Här dyker ännu en ny person upp i bloggen. Jag som har fått den stora äran att vara gäst-DT heter Caroline. Mycket roligt att få testa på detta!

Idag tänkte jag visa tre kort där jag har använt mig av layering stamps och bakgrundsdies. Som ni säkert har märkt är månadens tema i bloggen färgläggning. Jag gillar att färglägga, men har svårt att få till den där 3D-effekten. Därför tänkte jag istället visa hur man kan fuska sig till samma resultat med hjälp av layering stamps!

Jag började med att stämpla upp de blommor jag valt på papper från Neenah. Blommorna kommer från ett set från Altenew som heter Dahlia Blossoms. Tyvärr finns inte det i lager just nu, men du hittar massor av andra layering stamps från Altenew här. Bladen kommer från seten Beautiful Day (också tyvärr slut just nu) och Vintage Roses, båda från Altenew.

Tyvärr glömde jag fotografera halvvägs, så ni får nöja er med bilder på de färdiga blommorna (hoppas att det räcker, annars får ni hojta). Tittar ni noga på bilden, så ser ni att de röda blommorna är stämplade med dye ink, medan de rosa och de lila är stämplade med pigment ink. Till just layering stamps föredrar jag pigment inks då jag tycker att det ger ett lite med livfullt intryck och inte blir lika ”platt”.

Stämplandet går lätt som en plätt med hjälp av min Misti. Det går alldeles utmärkt att använda layering stamps med ett vanligt akrylblock, men livet underlättas påtagligt med Mistin (inte minst om man, som jag har gjort här, vill passa på att göra flera liknande kort).

Därefter handklippte jag ut blommorna. Till många av seten har Anna redan diesen inne, men om du saknar något är det bara att mejla på anna@pyssloteket.se så kan hon nog ta hem det åt dig!

Till det första kortet använde jag Altenews Layered Plaid Cover Die A (slut just nu, men jag tror att det är mer på ingång) som bakgrund i ton på ton. Därefter monterade jag blommor och blad på 3D-kuddar för att få lite dimension på det hela. Textstämpeln kommer även den från Altenew och heter Label Love.

Det andra kortet är gjort på liknande sätt, men här använde jag istället Altenew Watercolor Stripes Cover Die där jag först färgade in med distress oxides och sedan sprutade lite Sheer Shimmer Spritz över (svårfångat på bild, men ger ett fint skimmer över det hela!). Stämpeln kommer från setet Yay for You från My Favorite Things.

Det tredje kortet blev en lite snabbare variant där jag först har stänkt över lite Distress Spray Stains i svart med hjälp av en pensel och sedan monterat blommorna med 3D-kuddar. Hooraydien kommer från My Favorite Things som har många bra och prisvärda orddies. Hooray är utskuret i tre lager svart cardstock för att få lite dimension på det hela.

Det var allt jag hade att visa för idag, men vi är inte färdiga än! För att fira mitt första blogginlägg här (och att ni har orkat läsa så här långt) får ni nämligen 25% rabatt på Altenews Painted Rose stämpel och/eller die med rabattkoden vårkänslor. Skynda fynda för det gäller bara till och med imorgon onsdag 25/4 kl.23.59! Gäller bara i webshopen, men man kan, som alltid, göra en order och hämta i butiken.

Ni har väl förresten inte missat insamlingen till Barnens Ö som börjar idag? Läs mer här!

Vi ses igen om två veckor!

Caroline

 

 

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

3 reaktioner på ”Flower Power och blixtrea

  Marianne

  (24 april, 2018 kl. 07:37)

  Superfina kort. Gillar verkligen bakgrunderna du gjort, lyfter verkligen fram blommorna!

  Lisa

  (24 april, 2018 kl. 08:03)

  Så fina kort. Speciellt kort nr 2 – superfint!

  Richard

  (25 april, 2018 kl. 20:59)

  Fina kort!

Lämna ett svar