Fem saker under hundralappen som underlättar ditt liv

Scrapbooking är ingen billig hobby direkt, men här tänkte jag tipsa om fem saker under 100 kronor som verkligen underlättar livet för scrapparen! Perfekta att önska dig i Mors dag eller varför inte en present till dig själv?

 1. Xyron Adhesive Eraser 
  När Anna nyligen tog in den, gick de åt i ett nafs, men jag råkar veta att fler är på väg in! Fungerar som ett suddigummi som tar bort limrester på oönskade ställen. Superbra om man, som jag, råkar kladda lite lim här och där där det inte ska vara eller om du har använt för mycket lim så att det oozat ut över kanterna. Du hittar den (snart) här!
 2. Stamp Shammy
  Länge envisades jag med våtservetter, men efter att ha köpt stamp shammyn blev jag fast. Den är av ett disktraseliknande material som man blöter med vanligt vatten och sedan torkar av sina stämplar med. Då slipper man sitta och svära över de där fina trådarna som våtservetterna lämnar efter sig och alltid förstör nästa stämpling när de också blir infärgade av bläcket. Kan användas om och om igen!
 3. Antistatiskt pulver
  Ett måste vid embossing är att först använda antistatiskt pulver. Embossingpulvret fastnar då enbart där det ska och du slipper upptäcka fastsmälta små korn på oönskade ställen som förstör ditt verk. Det antistatiska pulvret kan också användas på insidan av fönstret på skakkortet, så fastnar inte alla paljetter och glitter där. Finns i två varianter och räcker en evighet!

 4. Fine Tip Applicators
  För att få ett kontrollerat flöde när du ska klistra fast dina paljetter eller utstansade motiv, kan jag verkligen rekommendera dessa fine tip applicators! Du kan då välja exakt hur mycket du vill ha, istället för att få en alldeles för stor klutt. Fungerar även till stickles, glossy accents mm. Darices variant nedan behöver man inte hälla över sitt medium i (om man nu inte vill), utan kan bara ta tippen och skruva fast på sin egen lilla flaska.


 5. Mono Sand Eraser
  Sist, men inte minst har vi Mono Sand Eraser. Här kan jag verkligen lova guld och gröna skogar! Ni vet hur sur man blir på sig själv när man kämpat ett par timmar med ett kort och sedan lyckas sätta dit ett fingeravtryck i färg? Här är lösningen! Ett suddigummi som tar bort olika sorters färgdynor, både ett diskret fingeravtryck och lite mer fläckar. Låt bara färgen torka och så kan du sudda bort det. Är det en större fläck har jag flera gånger till och med lyckats få bort den först genom att skrapa lite med min craft knife och sedan sudda med suddigummit. Jag trodde jag hade en före- och en efterbild på det i mobilen, men de verkar mystiskt ha försvunnit, så ni får lite på mitt ord.

Nu i veckan är det Kristi Himmelsfärd och därmed förändrade öppettider i butiken:

Torsdag 10/5 stängt
Fredag 11/5 11-15
Lördag 12/5 11-15

Webbshoppen är dock alltid öppen! Välkommen!

 

Post Author: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera