Trust your heart

Hej allihop! Nu är det redan tisdag igen och det är min tur att inspirera här i bloggen. Altra är något jag väldigt sällan ger mig på så när en scrapvän till mig utmanade mig att göra någonting valfritt med en ram så kan jag ärligt säga att jag fegade ur och valde att koncentrera mig på ramens innehåll istället för på själva ramen…

Så det blev mer Mixed Media än alter men det är ju också kul, eller hur?! Jag började med att skära till ett kraftigare vattentåligt papper, typ Neenah. Ovanpå det målade jag lite slarvigt på Distress Ink och Oxide i färgerna Tattered Rose och Crushed Olive och lät färgen rinna ner lite över papperet. Sedan gick jag på med Grit-Paste över en stencil från Tim Holtz, nämligen Stitched.

Sedan stansade jag ut Altenews Rose Flurries 3D Die i likadant papper som jag använt till bakgrunden. Varje lager färglade jag med olika nyanser för att framhäva 3D-effekten. Jag använde Polychromos men det går utmärkt med både markers eller akvarellfärger. Efter jag monterat ihop varje blomma och blad valde jag att gå på med Tim Holtz Collage Medium Crazing för att få en krackelerad yta och med det en mer sliten och romantisk look.


När allting hade torkat arrangerade jag ihop alla blommor och blad och satte fast dem med hjälp av lim och 3D-kuddar. Lite bling och halvpärlor från Kaisercraft och en fint talesätt fick tillföra det där lilla extra. Nästa gång vi ses har vi precis firat midsommar och jag har påbörjat min semester! Visst låter det ljuvligt!

Post Author: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera