Tips och trix som underlättar i pysselvardagen

  1. Den här dies- och stämpelhållaren tipsade jag om på Instagram i förra veckan, så jag tänkte passa på att tipsa om den här också. Den är perfekt för dig (oss) som alltid ”tappar bort” dies och stämplar när du pysslar. Limma ett magnetark på ena halvan av ett s.k. skyltställ. Där kan du sedan sätta de dies du använder och på den andra halvan kan du fästa stämplarna.
  2. Ett annat simpelt sätt för att få lite snyggt runtikring sig är att använda en vanlig klädroller för att rolla upp fnössel, glitter och annat som har en tendens att hamna precis överallt.
  3. Oftast kommer jag på allteftersom hur kortet ser ut, eller har i alla fall en grundbild i huvudet på hur det ska se ut. Men ibland behöver man fundera lite extra. Då kan det vara bra att plocka fram ungefär de grejer man tänker sig att man vill ha och placera dem på kortbasen. Man kan då flytta runt sakerna, se vad som funkar och inte funkar, byta ut någon stämpel eller die osv. Det minskar risken för att man blir missnöjd och/eller behöver slänga sitt kort för att det ”blir fel”. Fota sedan ”skissen” med mobilen, så kan du titta på den vartefter.
  4. Är du osäker på var stämpeln ska placeras eller vilken färg den ska stämplas/embossas med? Stämpla då motivet på acetat (t.ex. det som sitter på baksidan av stämpelförpackningen) och testa olika placeringar/färger och se vilken du är mest nöjd med. Tyvärr får ni ingen bild till detta, men det är bara att fråga vid oklarheter!
  5. Sista tipset för idag är att numrera dies och stämplar om de är många och likadana. Mama Elephants Little Agendas kan ju exempelvis vara väldigt svåra att tyda vilken die som passar ihop med vilken stämpel. Numrera då stämplarna i ordningsföljd på framsidan av stämpelarket. På hemsidan finns sedan oftast en guide för vilken die som hör till vilken stämpel. Numrera sedan dina dies enligt denna med en permanent penna. 

Post Author: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera