Misti vs. Stamp platform

Hej!
Idag tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter kring ett par av de stämpelverktyg som finns på marknaden och deras för och nackdelar! Eftersom det är 400 grader varmt så tänkte jag att jag inte uppfinner hjulet en gång till utan jag länkar till en toppenvideo där man jämför MISTI med Tim Holtz Stamp platform. Det är dessa två jag själv äger och efter videon tänkte jag lista för och nackdelar med de två.

Tim Holtz Stamp Platform

Fördelar:

 • Priset
 • Man vänder locket när man byter stämpeltyp, man behöver alltså inte flytta sitt papper.
 • Locket är lätt att öppna då det finns en kant som fingrarna lätt får tag i.
 • Lätt att torka av om man kladdar med stämpeldynan.
 • Magneterna sitter något hårdare än på MISTI.
 • Har gradering i kanten i både inches och centimeter.
 • Saknar kanter på två sidor vilket möjliggör att stämpla på ex. layouter.
 • Rejäl konstruktion, känns ”oförstörbar”. Gångjärn i metall.

Nackdelar:

 • Vikten, tyngre än MISTI, en nackdel om man åker mycket på ex. träffar.
 • Tappar man locket smäller det igen med en hård smäll.
 • Känslan när man stämplar är något ”stummare”, pga det tjockare locket och avsaknaden av foam bakom pappret.

MISTI

Fördelar:

 • Vikten, lätt och smidig.
 • Locket stänger sig med en mjuk puff om man tappar det.
 • Foamen som man har i när man använder clearstamp ger ett sviktande underlag = skön stämpling.
 • Ett kladdpapper ligger i verktyget och samlar upp färg när man ex stämplar utanför pappret. Dvs man slipper torka av kladd.

Nackdelar:

 • Priset!
 • Kan vara pilligt att öppna locket. Locket och underdelen går kant i kant med varandra. En del har löst det med en flärp av washitejp som man kan dra i.
 • Vek konstruktion av gångjärnen, de är helt i plast och limmade. En del har haft problem med att de går sönder.
 • Graderingen i kanten är bara i inches.
 • Kant på tre sidor och gångjärnen å den fjärde gör det svårt att stämpla på papper större än insidan av verktyget.
 • Behöver köpa till extra kladdpapper eller skära till egna när de medföljande tar slut. När man använder gummistämplar och kladdar utanför sitt papper kan man lätt torka av utan, men använder man foambiten vid clearstamps behöver man täcka den med något för att inte kladda ner foamen.

När det gäller just gångjärnen på MISTI har jag själv inte haft några problem men jag kände till bekymren när jag skaffade min så jag hittade en lösning för att minimera påfrestningen på dem.

Som ni ser är det en nivåskillnad mellan locket och delen där man placerar sitt papper.

 

När man sedan sätter sin stämpel på locket och trycker för att färga in den med stämpeldyna så trycks locket nedåt och det blir en rätt kraftig belastning på gångjärnen. De är dessutom bara limmade på huvuddelen.

Jag limmade ihop två bitar av dekorationsgummi och tillsammans motsvarar de höjdskillnaden mot huvuddelen. Nu blir det ingen påfrestning på gångjärnen när jag färgar in min stämpel!

 

Ska vi sammanfatta jämförelsen mellan dessa två så tycker jag man får mer för pengarna med Timpans stamping tool. Den finns numera även som en ”reseversion”, en mindre variant av orginalet.

MISTI har även en 12×12 inch version men i mina ögon fungerar Tim Holtz Stamping tool lika bra för en bråkdel av priset.

För att fira denna evinnerligt svettiga sommar så kommer jag med ett fint flasherbjudande på just Tim Holtz Stamp tool! (Gäller bara 48 timmar!!) Vill du ta del av det så måste du följa oss i facebookgruppen eller på instagram! 😉

Här under Verktyg – Stämpeltillbehör hittar ni både MISTI, orginal och mini samt Tim Holtz Stamp Tool, orginalet och Travel versionen. 🙂

Ha det bäst!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera