Layout med lager-på-lager – Mina sista papper från #likaolika

Ibland vill jag bara scrappa. Jag vill göra en layout, använda fina papper, pyssla, men har liksom inget speciellt foto eller minne att scrappa. Men då tycker jag det är okej att bara på känn dra fram några fina papper och köra utan plan. Det behöver inte vara en layout för att spara ett mine resten av livet, det kan bara få vara ett sätt att uttrycka sig. Som art journaling, fast i scrapbookingformat. I det här fallet blev det extra lätt med det fina kittet vi fått från Anna till utmaningen #likaolika. Fina papper med havskänsla i blå toner från Kaisercraft som passar så himla bra när man bara vill gå på känsla! Vad ger blått dig för känsla? Använder du dig av olika färger beroende på din sinnesstämning eller beroende på ämne?

Vit cardstock från Bazzill fick bli min bas. Sedan ville jag bara leka med lager på lager med alla fina mönstrade papper från Kaisercraft. Jag använde tre mönstrade papper från kollektionen Beach Shack. Man kommer väldigt långt med tre papper! De har ju mönster på båda sidorna som oftast passar väldigt bra ihop, det är bara att blanda. Jag börjar ofta med att göra en matta till mitt foto, och sedan fyller jag på bakom med större och större bitar av papper, gärna inte helt rakt uppradat men heller inte supersnett. Det blir som en lite hög papper man lagt på sidan. oftast bestämmer sedan den ihoplimmade högen hur den slutliga layouten blir. Den här kändes mest rätt på vänster sida:

En sak jag gillar med Kaisercrafts papper i det här fallet är att de är lite tunnare, så man kan ösa på ganska många lager innan det blir lagom ”tungt”. Dessutom har de en fin liten text nere på märkesraden som jag ofta klipper ut och använder som titel eller dekoration på mina sidor.

För all balansera upp det en aning lade jag till små spillbitar på över och undre kanten av layouten. Och slutligen lade jag till en favoritkombination av dekorationer: paljetter och bling! Man behöver inte bara använda en sort, det är roligare att blanda som lördagsgodis!

 

Det var min lilla terapipysselstund denna söndag! En layout i sommarblå toner. Men nu längtar jag till hösten, så nästa gång jag bloggar blir det nog lite höstfärger istället! Ses då!

/Jennie, a.k.a jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera