Glammig layout med massa foildetaljer

Sommaren lider mot sitt slut men inte min papperssamling! Upptäckte att jag som en kråka lyckats plocka åt mig en väldans massa olika papper med foil i olika nyanser, och tänkte att varför inte glamma till det ordentligt och blanda hej vilt?

Jag valde papper från Prima Marketing och Pink Paislee, och det här är papperna jag valde ut till denna layout:

 

Jag brukar vara väldigt noga med att nyansen på folien matchar, men denna gång struntade jag i det och gick all in istället: meeer fooooiiiil! Jag hittade också några fina Thickers (bokstavklistermärken) i en egen nyans som jag slängde med i mitt lilla kit.

Jag valde ett vitt pappersark som bas, och klistrade fast ett MYCKET mönstrat papper från Prima Marketing med dubbelhäftande tejp. Ett snabbtips när man håller på med dubbelhäftande medium är att inte försöka pilla bort baksidan med fingrarna, utan använda ett vasst verktyg istället för att lyfta upp remsan. Min absoluta favorit är Tim Holtz Retractable Craft Pick. Bekväm att hålla, svår att tappa bort, och man kan dra in den vassa spetsen i handtaget så ingen sticker sig av misstag. Det här lilla knepet har sparat mina fingrar mycket obehag under julkortssäsonger.

En sak som kan vara trevlig med mönstrade papper är när de har en massa extra motiv som man lätt kan klippa ut till små dekorationer!

Sen vill man ju så klart gärna addera lite extra bling bling, som till exempel de här härliga från Prima:

Med utklippta dekorationer och bling var det lätt att få ihop några små kluster på valda ställen på layouten:

Så här blev min layout:

Det kändes väldigt ovant att använda ett så här mönstrat papper som bakgrund men ibland får man våga lite!

Kan verkligen rekommendera att kika runt bland papperna just nu, det finns så mycket fint, och ibland blir man överraskad av vad det är man dras till. Dessutom är ju hösten på väg med en massa  goa nyheter, så glöm inte at hålla utkik efter det!

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera