Ännu en Crazy Cat Lady?

Som ni kanske har märkt är många utav oss i DT-gänget kattälskare och här kommer ännu en. 😉 Idag bjuder jag på ett par kattkort i kombination med ett tidsbesparande tips inför julkortsproduktionen.

För ett tag sedan såg jag Jennifer McGuires video där hon använde Press N Seal (en slags plastfolie som inte blir kladdigt förrän man trycker ner det) för att på ett väldigt enkelt och fiffigt sätt stansa ut mängder av stämplade figurer i rekordfart. Tyvärr finns inte Press N Seal att få tag på i Sverige, men efter att DT-Malin och jag (eller mest Malin) slagit våra kloka huvuden ihop så märkte vi att Silhoutte Stencil Vinyl Transfer Tape (som egentligen är tänkt för något helt annat) fungerade utmärkt!

Man stämplar alltså upp en mängd ark med samma placering av stämplarna. Det går bra att göra både med Mistin eller med ett vanligt akrylblock, se Jennifers video. Man lägger sedan dit diesen där de ska vara, lägger över plasten och trycker till och kan sedan köra igenom sandwichen som vanligt genom stansmaskinen. Därefter lyfter man försiktigt av plasten och diesen som sitter fast i den och lägger över allt till nästa stämplade ark som nu är redo att stansas. Tada! Nu slipper man sitta och tejpa fast varje enstaka die igen vid varje förflyttning.

Jag testade genom att stämpla upp mängder med katter och sedan stansa ut – det gick på nolltid! Perfekt nu till julkortstillverkningen tänker jag, då man kanske behöver massproducera. Transfer Tapen är inget som Anna har inne i sitt ordinarie sortiment, men det går utmärkt att mejla henne (anna@pyssloteket.se), så tar hon hem en rulle åt dig!

Här är några av korten som alla katterna resulterade i. Kattstämplarna kommer från My Favorite Things Cool Cat och I Knead You.

Till det första kortet har jag använt mig av Stitched Triple Peek-a-Boo Windows, också den från MFT, och skurit ut tre öppningar i panelen. På framsidan av kortbasen har jag färgat in med distresser i matchande färger och sedan embossat texten på framsidan. Till alla dessa kort gör jag egna kortbaser av cardstock från Neenah, men Anna har också mängder av färdiga kortbaser.

Ramen på nästa kort är Lawn Fawns Reverse Stitched Scalloped Rectange Window som jag har skurit ut i grå cardstock och sedan monterat dit tillsammans med en pratbubbla från My Favorite Things Essential Speech Bubbles.

Panelen till dagens sista kort är stämplad i ljusgrått (syns tyvärr knappt på fotot) med My Favorite Things bakgrundsstämpel Paw Print Background. Ramen är My Favorite Things (jag kanske borde söka sponsringspengar från dem? hehe) LJD Peek-a-Boo Wonky Windows. Panelen med katt och tillbehör är sedan monterad på en ljusgrå cardstock och sedan på kortbasen.

Det var allt jag hade att bjuda på idag. Jag hoppas att ni, nu när hösten har kommit, finner lite pysselro!

 

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Kommentera