2 kort i mina favoritfärger

God morgon på er =). Idag har jag två kort att visa för er. Distress Oxides är månadens tema och dessa färger är en rätt ny bekantskap för mig. Har i och för sig haft dem ganska länge, men inte varit särskilt duktig på att använda dem. Faller gärna tillbaka på gamla beprövade produkter. Så detta med teman här i bloggen är super för att utmana sig själv. Mitt första kort blev så här:

Här har jag använt en vit cardstock, Basill Canvas, som bas och först kört ink blending med Distress Oxides i de tre färgerna Broken China, Peacock Feathers och Cracked Pistachio. Sprejat lite vatten på det för att få den lite prickiga effekten. Sedan har jag använt mig av lite olika stenciler i lager för att skapa känslan av en blomsteräng. Jag har bla annat använt Altenew – Poppy Bloom o . I shoppen finns massor med olika stenciler att välja på. Jag tycker stenciler är perfekta att använda för en som mig som inte kan färglägga stämplade motiv ;). Till blommorna och bladen har jag använt mig av Distress Oxides i färgerna Peeled Paint, Peacock Feathers och Picked Raspberry. För att på blommorna att poppa lite så har jag förstärkt med svart penna. Orden är Tim Holtz Chit chat stickers.

Nästa kort blev så här:

Här har jag precis som på förra kortet kört ink blending med samma färger. På det har jag sedan använt en stencil  tillsammans med Distress Oxides i färgen Peeled Paint. Runt om kanterna har jag stämplat med Versa Fine Black Onyx och stämpeln Pascal´s Formula från 49 and Market. Chipborden från Wycinanka har jag färgat in med Distress Oxides i färgen Cracked Pistachio. Blomma och text (emphemera) från Primas serie Flirty Fleur. Som kortbas har jag använt de fiffiga färdiga som finns att köpa i shoppen. Så smidigt och praktiskt!

Jag kan nu efter dessa kort konstatera att jag kommer använda dessa Oxides lite mer frekvent! Älskar den matta ytan de ger och de starka intensiva färgerna. Det var allt från mig denna gång. På återseende!

Post Author: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera