Oh Happy Day

I bloggen den här månaden har vi ju Distress Oxides som tema. I det här inlägget har jag använt mig av tekniken ink smooshing. Det finns flera inlägg om det tidigare, bla här och här, så jag tänker inte gå igenom grunderna. Men det är ett perfekt sätt att skapa MÄNGDER med bakgrunder när man ändå är i farten!

På alla korten har jag först embossat en större textstämpel. För att få den mer framträdande har jag embossat 3-4 lager. Därefter har jag inksmooshat med Distress Oxides i färgerna seedless preserves, twisted citron, mustard seed, worn lipstick och tumbled glass. De underbart söta djuren kommer från Mama Elephants Dandelion Wishes. För att få ett lite mer arbetat intryck har jag skurit ut pappret med en stitched rectangle från Lawn Fawn och sedan monterat på en egengjord kortbas gjord av det tjockare pappret (110 lb) från Neenah. Vill man göra det lite enklare för sig, finns det mängder av färdiga kortbaser i olika storlekar i butiken.

På det första kortet har jag använt mig av papper avsett för vattenfärger. Oh Happy Day kommer från Mama Elephants set med samma namn.

Även här har jag använt mig av papper för vattenfärg. Wishing you kommer också den från Mama Elephants. Panelen är monterad på foam innan den är satt på kortbasen.

Till det sista kortet har jag istället använt mig av det tunnare pappret (80 lb) från Neenah, vilket går utmärkt då jag inte har använt så mycket vatten för att ”späda ut” färgen. Här ser ni också den stora skillnaden mellan att använda vattenfärgspapper och ”vanligt” papper. Textstämpeln är från Concord & 9ths Fill-In Phrases.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar