Distress oxides, smooshing och Altenews ”Leaf Canopy”

Finns det en bättre matchning än att ”smoosha” lite med Distress Oxides i kombination med Altenews ”Leaf Canopy”? SÅ enkelt och snyggt! Med Tim Holtz Distress Oxides gör man lätt fina bakgrunder, och de är så lätta att smoosha med; färgerna blir lite klarare och mer konstrastrika!

Idag visar jag två enkla kort med stämpelsetet Leaf Canopy från Altenew, som har två kluster av löv, var och en med en konturversion och en siluettversion. Motiven är mångsidiga eftersom du kan använda dem stämplat ihop eller individuellt. De är perfekta för både fokuspunkter och för att lägga till en subtil bakgrundsstruktur.

Jag försökte hitta en färgskala som påminde mig om höstens klara dagar, just när löven börjar byta färg och luften blir lite svalare: Twisted Citron, Broken China, Faded Jeans, Fired Brick, Candied Apple och Spiced Marmalade. Jag älskar att öppna med låda med distresser, både oxiderna och de gamla goa vanliga. Att se ett motiv för sitt inre öga och plocka ut en färgkombination som passar från dessa distresser, det känns alltid så lyxigt.

En av stämplarna embossade jag i guld, och jag tycker att guldreliefen passar så fint ihop med bakgrunden!

Den andra stämpeln, i Candied Apple och Fired Brick, skar jag ut med tillhörande stålstans / die och monterade ovanpå bakgrunden:

Två enkla kort att skicka till goda vänner med en liten hösthälsning:

Vill du läsa mer om smooshing? Fler tips hittar du i dessa inlägg:

 

Och du har väl inte missat att Oxiderna kommit i nya färger? Jag tror mina favoritfärger bland de nya är Spun Sugar, Mowed Lawn och Stormy Sky. Vilka är dina favoriter?

 

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar