Stämpla med akrylblock och distress oxides

Jag diggar verkligen tekniken att färga in t.ex ett akrylblock, spraya vatten och stämpla med det. Caroline har skrivt om hur man gör tidigare. Med tanke på att Distress Oxides oxiderar när man lägger till vatten var jag nyfiken på vad för resultat man skulle få med det. Har endast använt vanliga Distress Inks tidigare.

Man kan använda vilken typ av oporös yta som helst för att stämpla. Stämpelblock i akryl är väl vanligast att använda för man har det lätt tillgängligt bland pysselgrejorna men jag ville även testa med något annat så jag plockade ett glas från köksskåpet:

Glömde tyvärr att fota själva processen så ni får hålla till godo med de färdiga korten. Här har jag färgat in botten på glaset med Wilted Violet och Blueprint Sketch Distress Oxide inks och sedan sprayat på vatten och helt enkelt ställt glaset på pappret. Jag lät det stå kvar ett tag för att färgen skulle kunna gå in ordentligt i pappret (jag använde Ranger Watercolor paper). Lyfte sedan av glaset och lät färgerna självtorka. När det var nästan torrt så sprayade jag lite vatten med min Distress sprayer (vanlig sprayflaska går bra) och skapade på så sätt lite vattendroppseffekt.

När allt torkat så använde jag My Favorite Things Wonky stitched rectangle för att skära ut panelen och dekorerade med några stjärnor utskurna med Lawn Fawns Starry skies die i American Crafts Pow glitterpapper i silver. Stjärnorna döljde också några färgdroppar som råkade hamna utanför när jag lyfte glaset *smile*

Ett till kort på samma tema. Jag har använt samma färger för cirkeln. Isbjörnen kommer från My Favorite Things BB Polar Bear Pals och är färglagd med Copics (alkoholbaserad pennor). Anna har tagit in Altenew Artist Markers om du är sugen på att prova något liknande.

Sista kortet ut använde jag mig av ett akrylblock och försökte skapa en regnbåge med mina Distress Oxides. Här har jag använt färgerna Picked raspberry, Candied apple, Squeezed lemonade, Twisted Citron, Salty Ocean, Blueprint Sketch och Wilted Violet. Jag färgade försiktigt in akrylblocket och la färgerna så nära varandra jag kunde utan att kladda ned dynorna med andra färger. Sprayade sedan med vatten och gjorde likadant som förut.

Stämplen kommer från Ranger Letter It och heter Celebration. Rektangeln med ”scallops” (vad heter det på svenska tro?!) kommer från My Favorite Things Stitched Rectangle Scallop Edge Frames och är monterad med inlay diecut teknik. Maila Anna om ifall det är någon speciell produkt som du vill ha men som inte finns hemma just nu.

Vilka former kan du hitta hemma och prova denna teknik med?

Post Author: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera