Pressade blad?

Månadens tema Distress Oxides inspirerade mig till att dra fram stenciler, gel press, stämplar och stickers och skapa fyra olika kort. Alla kort utom det rosa har jag gjort bakgrunden med gel press, akvarellpapper och Distress Oxides.

Alla kort är monterade på svart cardstock och kortbaser från Anita’s. Eftersom jag är bekväm av mig så sätter jag ihop mina kort med dubbelhäftande tejp – så smidigt – det är definitivt ett av mina måsten på pysselbordet.

Första kortet är bakgrunden stämplad på med Distress Oxides-dyna och stämplar från Altenew – setet heter Focus on You – även textstämplarna kommer från samma set. Min vana trogen har jag ritat en svart ram med Fineliner-penna runt om. Som en sista touch så plockade jag upp färg med en pensel från en grön Oxidesdyna och målade i några av de stämplade bladen.

Detta kort i rosa toner är gjort med en Tim Holtz-stencil – en lite annorlunda stencil som man kan bygga mönster med. Jag har använt mini ink blending tool för att applicera Distress Oxides-färg genom stencilen, som heter Shifter Diamonds. Det finns flera olika ”Shifter”-stenciler och jag är övertygad om att jag kommer att köpa fler av denna sort – jättekul att använda!

Jag har limmat på stickers från Tim Holtz Snarky Stickers och avslutat med att låta min Fineliner få jobba lite.

Gel press, Distress Oxides, stencil + Fineliner gav denna bakgrund, som jag toppade med en stämpel från Mama Elephants set Words Defined. Jag har använt Versafines stämpeldyna Onyx black till textstämpeln.

Till det sista kortet har jag också använt gel press, Distress Oxides, stencil och Finelinerpenna. På detta kort ville jag låta bakgrunden vara och satte således en remsa av cardstock över kortet med små söta Thickers i guldfärg på.

Nu har jag några färdiga kort att ta fram när det behövs!

Pyssla lugnt!

Post Author: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser på Pyssloteket i allt från scrapbooking, kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera