Blommor & blå himmel

Idag är det strålande vackert höstväder här hemma hos mig – solen strålar från en klarblå himmel och höstfärgerna fullkomligt sprakar. Jag njuter och passar på att visa en sida i en av mina många art journals, en sida som visar blommor mot en blå bakgrund – blå himmel kanske?

Jag har använt Distress Oxides till bakgrunden, men också till att måla blommor och blad. Antingen kan man trycka av lite färg från dynan på ett akrylblock eller en ink blending mat, eller då kan man ta färg med pensel direkt från dynan.

Detaljer har jag ritat med svart och vit Poscapenna och skuggningar har jag gjort med svart akvarellpenna. Texten är även den skriven med Poscapenna. De vita stänken har jag gjort med vit akrylfärg utspädd med vatten.

Olika typer av citat är något som ständigt återkommer i mina art journals – jag googlar ofta citat som passar mina sidor, alternativt utgår jag från ett citat eller en låttext/låttitel när jag börjar göra en sida. Om det är svårt att finna inspiration kan jag varmt rekommendera att utgå ifrån ett citat/låttext/dikt – det fungerar bra för mig.

Nu ska jag fortsätta kladda färg i mina art journals – det gäller att passa på när man har en ledig dag, eller hur? 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser på Pyssloteket i allt från scrapbooking, kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera