Ett enkelt julkort

Idag tänkte jag visa ett ganska enkelt men fint kort som jag efter många timmar lyckats åstadkomma. Nu tog ju inte kortet i sig så lång tid utan jag lider av inspirationsbrist eller vad det nu är som gör att man bara sitter och stirrar i flera timmar utan att komma på en enda idé. Till slut bestämde jag mig för att leta idéer på pinterest och såg ett kort som kändes lagom komplicerat och tidskrävande för att komma igång.

Jag har embossat en bakgrundsstämpel (Hand Drawn Snowflakes från Hero Arts) med vitt embossingpulver (också från Hero Arts) och sedan försiktigt färgat in en cirkel i mitten med distress ink. Jag valde att använda tumbled glass, den är ju väldigt ljus och tacksam när man ska börja i mitten på ett kort. Mitt tips är att jobba med lätt hand och bygga upp en starkare färg med flera lager om så önskas.

Snöflingan är från Lawn Fawns Stitched Snowflakes (setet med lite större snöflingor) och består av tre lager för att få lite höjd. Texten kommer från Altenews set Happy Holidays och är fäst med distanskuddar. Svårare än så behöver det inte vara!

Du kan enkelt variera korten genom att byta ut någon eller några av komponenterna, tex en annan distressfärg och bakgrundsstämpel eller kanske en annan die?

Här nedan har jag ett exempel med en annan snöflinga men nu blev jag sugen på att göra lite fler varianter med granar och julkulor eller kanske en ballong som ett grattiskort?

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera