Göra kortbaser av olika dies

Blev sugen på att testa att göra runda kort så jag gjorde dessa två med material från Lawn Fawn;

Jag bestämde mig för att använda den största av Lawn Fawns Scallopped Circle Stackables till min kortbas. Med denna tekniken kan du använda i stort sett vilken form du vill att göra kortbaser av. Jag skar ut framsidan i American Crafts POW glitterpapper i silver och baksidan i vanlig vit cardstock.

Jag valde en matchande circle die och skar ut den i Canson watercolor paper och gjorde en bakgrund med Distress Oxide i Picked raspberry, Blueprint Sketch och Chipped Sapphire. När jag var färdig skvätte jag lite vatten på för att skapa fläckarna.

Jag skar sedan ut en cirkel i samma storlek fast i vanlig vit cardstock och använde mig av Lawn Fawn Forest border die och heatembossade även hälsningen från stämpelsetet Home for the Holidays från Lawn Fawn.

Bilen är färglagd med alkoholbaserade pennor och utskuren med tillhörande die. För att göra bilden lite roligare så skar jag ut rutorna med en craft knife och satte några paket på baksidan (de kommer från Lawn Fawns Frosty Fairy Friends setet). Som avslutning så skar jag ut några stjärnor ur samma glitterpapper som bakgrunden med Lawn Fawns Starry Skies die.

Panelen klistrades ovanpå glitterpappret och detta är fäst i baksidan men endast vid toppen. För att man ska få en snygg öppning så är baksidan bigad under de 4 översta ”scallops”. Kortet kan sedan snyggt vikas upp.

Dekorerade även insidan med en stämpel från Lawn Fawns Merry messages samt några snöflingor från samma set.

Jag gjorde ytterligare ett kort på samma tema. Det enda som är ändrat här är border dien i bakgrunden och denna är Little Town Border från Lawn Fawn.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera