Julig liten canvas

Här i bloggen under senaste månaden har mina härliga DT vänner inspirerat med massor av underbara julkort. Jag är inte en kortmakare så jag tänkte visa er en liten julig canvas som jag knåpat ihop. Med betoning på liten. Den är bara 15×15, ungefär som ett julkort =). Så här blev den!

Jag började med att grunda canvasen med Primas heavy white gesso och på det tog jag ett lager med Tim Holtz Distress Grit paste som jag smetade på med en palettkniv för att skapa lite struktur. När det fått torka sprejade jag med Primas Color Bloom Spray i färgerna antique gold och tea stain. När det torkat tog jag en grov pensel och la på lite vit gesso här och där. Detaljbild på den strukturen nedan.

Jag har även använt en hel del chipboard från Wycinanka. Dem har jag färgat in med Primas Metallique Wax i färgerna antique gold och rose gold. Renhuvudet som är fån mina egna gömmor har också fått ett lager av guld vax. Skulle du vilja göra något liknande kan du säkert såga av något leksaksdjur och göra på liknande sätt. Jag tänker själv åka och köpa vilda och tama djur i plast för att göra mer skoj canvasar. Jag har även använt en bit drivved jag hittade på stranden i somras.

Till allt detta har jag förstås använt en massa Prima blommor. Just dessa ur serien Misty Rose. Har också lagt till lite Emphemera från Pink Paislees serie Auburn Lane.  Lite Say It In Crystals från Prima samt Gum Drops. Avslutar detta inlägg med en liten detaljbild på lagren av blommor.

Ha det gott och på återseende. Nu ska jag göra julgodis och baka lusselängder.

Inläggsförfattare: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera