Hello, is it me you’re looking for?

Hello!

Dagens inlägg handlar om kort i stilen CAS – clean & simple – inte så mycket dekorationer och avancerade tekniker, utan lite mer enkelt och rent.

Eftersom mitt förra inlägg med CAS-kort var ett kort i ett lager, med en färglagd drake, tänkte jag att jag skulle visa något annorlunda idag. Jag tog fram ett av papprena (Kaisercrafts Christmas Edition – Yule) som vi i teamet fick i vår #likaolika-utmaning och skar till en panel i den storlek jag ville ha med min trotjänare, min Fiskars skärmaskin. Sedan måttade jag var jag ville ha mitt utstansade ord – hello – och tejpade fast dien (Scripty hello – Lawn Fawn) innan jag körde hela rasket genom min Big Shot-maskin. Jag var noga med att ta vara på alla små delar av ordet – även det som man vanligtvis slänger bort – som till exempel ”insidan” av h, e och l. Sedan skar jag till en panel av gul cardstock, något mindre än den första panelen av mönstrat papper, och sen fäste jag den mönstrade panelen på den gula med hjälp av 3D foam tape. De små ”insidorna” av bokstäverna limmade jag fast med Lawn Fawns glue tube – smal pip och snabbtorkande, det gillar jag! Sen skar jag till en något större panel av svart cardstock som jag monterade bakom och sedan satte jag fast allt på en färdig kortbas i naturfärg.

Inget stämplande, ingen färgläggning – clean & simple med papprena i fokus istället. Jag tycker det är kul att utmana mig själv att använda mer mönstrade papper ibland – från att ha varit en riktig samlare så använder jag det ganska sällan nu för tiden.

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera