Minialbum med Graphic 45

Jag tycker det är jättekul att göra egna minialbum. Det fiffiga är ju att man helt väljer själv hur stort album och hur många sidor man vill ha. Det tar lite tid att göra egna album och för min del brukar det bli ett par fula ord på vägen, speciellt när sidorna ska fästas i själva albumstommen, men det är sååå värt det när albumet är klart.

IMG_0379

 

Just Graphic 45 är mitt favoritmärke att göra album av. De har en ganska speciell stil och är ett märke som jag tror att man antingen gillar ordentligt eller inte gillar alls. Graphic 45 är också ett märke där jag i stort sett gillar alla kollektioner.

IMG_0388

När man gör album går det åt mycket papper, både enfärgat, till själva sidstommarna, mönsterpapper och dubbelhäftande tejp. Personligen tycker jag att Neenah cardstock 80 lb är väldigt bra att göra sidorna av. Jag använder chipboard till pärmen och så magneter för att hålla ihop sidor med många flikar att vika ut och till själva stängningsmekanismen av albumet.

IMG_0387

IMG_0386

IMG_0384

IMG_0382

IMG_0381

På det här uppslaget har jag gjort ett så kallat vattenfall med en fotomatta bakom. Det är en av de fiffiga sakerna med hemgjorda album, det går att göra plats för många extra fotomattor med hjälp av utvikbara flikar, fickor där man kan stoppa in fotomattorna och så där. Bara fantasin sätter gränser.

IMG_0380

Jag tycker inte riktigt att fotona gör albumet riktigt rättvisa. Flera minialbum finns att beskåda i butiken på Valhallavägen 48. Förutom att shoppa kan man där kika på massor av fina inspirationsalster från hela teamet. Väl värt ett besök alltså om man befinner sig i Stockholm. Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Hanna
Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

2 reaktioner på ”Minialbum med Graphic 45

  Profilbild

  Annika Bergman

  (10 mars, 2019 kl. 09:18)

  Du gör så fina album! Jag har försökt att få till ett efter att jag var på din demo förra helgen men får inte till det, ” ryggen” blir inte bra?Har du något tips?

  nannapanna77

  nannapanna77

  (11 mars, 2019 kl. 20:50)

  Tack snälla, vad glad jag blir 🙂 . Hur menar du att ryggen inte blir bra? Jag sitter just och knåpar på ett blogginlägg till onsdag då det kommer en liten fototutorial med albumet jag demade i butiken.

Kommentera