En stansform och ett gäng kärleksfulla hälsningar

Februari, kärleken och snöns månad, det firar vi med blomstertema i bloggen! Idag tänkte jag dock inte bli så blommig utan mer kärleksfull inför den kommande alla hjärtans dag. Tycka vad man vill om den dagen men är det inte ett bra tillfälle att sprida lite extra kärlek till sina nära nu när det är så blött, snöigt och kallt ute? Jag älskar ju visserligen riktig vinter och mycket snö men det gör långt ifrån alla. Oavsett vad du tycker om den rådande väderleken så har vi kanske ändå kortmakeriet gemensamt och jag hoppas kunna inspirera till en pysselstund eller två!

Idag blir fokuset lite på en die från My Favorite Things som jag var tvungen att köpa, i ett försök att komma på flera sätt att använda den på så råkade snöade jag in mig lite och gjorde flera snarlika istället men det kan nog bli fler inspirerande alster med denna die framöver! Dien jag använt mig av heter Heart Tree och är ett träd med löv och tre hjärtan, superfin!

Först gjorde jag detta kort där jag stansade ut trädet i grön cardstock och satte fast de utstansade bitarna på vit cardstock med flytande lim och en hel del tålamod. Jag hade också en utstansad mall att använda för att få bitarna på rätt plats. Superpillrigt men vill man så går det!

Jag stansade ut trädkronan i rosarött glitterpapper också för att få passande hjärtan i en annan färg.

Tips på verktyg som kan hjälpa till är:

  • Lim som torkar matt (blir nääästan osynligt på cardstock), exempelvis multi medium matte.
  • Fine tip till limmet för att få ut små, små limdroppar på de minsta bitarna och för att undvika lim utanför. Jag har en som är snarlik rangers fine tip applicators.
  • Pincett, en personlig favorit är den från EK Success.

När alla småbitar hittat sin plats stämplade jag texten och letade reda på cardstock i en färg så lik mina hjärtan som möjligt för att låta sticka ut på sidorna under den vita cardstocken. Texten kommer från Altenews set Leaf canopy.

Ett par enklare kort att göra var dessa tre där jag stansade ut trädet på vit cardstock som jag limmade ihop med en annan bit av samma papper eller direkt på den vita kortbasen (de små nedan). Det blir ganska läckert med vitt på vitt där man ser skuggan av utstansningen!

Det större kortet blev lite väl blekt och tråkigt så jag stansade ut hjärtan från små spillbitar glitterpapper som jag hade liggandes och kombinerade tre olika färger i trädet. Texten kommer återigen från Altenews set Leaf canopy.

  

Eftersom jag hade hjärtan till två kort till blev det även ett par fyrkantiga, mindre kort, där jag stansade ut den vita cardstocken med small dotted square från Lawn Fawn (den största är ca 4” och passade mina kortbaser perfekt, de är 10,2 cm). Till båda dessa kort använde jag samma textstämpel och den kommer från My Favorite Things set Lots of hugs.

Hoppas det inspirerar till en massa fina kärlekshälsningar, de måste ju faktiskt inte vara fulla av hjärtan, rött och kär-kärlek även om det också är fint 🙂

Post Author: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn och Hero Arts.

Kommentera