Blommor på guld och svart

Jag såg ett härligt kort på Pinterest med heat embossing i guld gjord på mörk bakgrund och var tvungen att testa detta. Här har jag använt mig av Altenews stämpelset Perfectly Perfect, en av mina favoriter från förra året. Blommorna har jag färglagt med alkoholbaserade pennor och klippt ut för hand. I butiken hittar du Altenews Artist Markers som är perfekta för detta ändamål.

Från början hade jag en annan designidé men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Om ni tittar på den vänstra bakgrunden kan ni se att jag heat embossat utan att maska av blommorna. Jag trodde det skulle gå bra att bara borsta bort pulvret från de delar som jag inte ville ha det på. Tror att denna teknik fungerar bättre på vitt cardstock och när man färglägger med t.ex vattenfärger. Som synes fungerade det inte speciellt bra här eftersom ”damm” från embossingpulvret ändå fastnar i Versamark ink och stannar där när man värmer upp. Fick helt enkelt ta till en ny idé med fler färglagda blommor monterade över kortet istället.

Texten kommer även den från ett Altenew set som heter Leaf canopy.

På nästa kort har jag även använt mig av lite American Crafts Pow glitterpapper i rosa och guld (har blivit helt förtjust i detta papper sedan DT-teamet fick det i ett kit av Anna förra året. Nu har jag det med så ofta jag kan på mina alster).

Även denna text är från Altenews Leaf Canopy stämpelset. Banners är från Lawn Fawn och heter Everyday sentiment banners.

Det här med att skvätta lite extra guld på sina alster kan man ju göra på flera olika sätt. Om man är lite mer kontrollfreak och vill veta vart ”skvättet” hamnar någonstans så kan man göra som jag gjort ovan, använda sig av embossing enamel (denna från Stampendous, maila till Anna om du vill beställa hem). Det är helt enkelt ett tjockare embossingpulver som man häller ut där man vill ha det (tänk på att ”less is more” i detta fall och kornen ska absolut inte röra vid varandra, då flyter de bara ihop till en stor droppe/blobb). Jag använder inget för att fästa detta pulver utan värmer helt enkelt underifrån, annars så flyger pulvret iväg. Det ger en bra ”splatter” effekt, det låter dig kontrollera vart det hamnar samt att det också ger lite struktur. En win-win-win helt enkelt 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera