Gult, blått och blommigt

I dagens blommiga inlägg tänkte jag visa två kort som jag gjort med lite finurliga dies och stämplar från Lawn Fawn dies och stämplardie från Mama Elephant och stämplar + dies från Altenew:

Mitt underbart gula kort är gjort med Lawn Fawns Reveal Wheel Custom die och Reveal Wheel Sentiments – två olika set i en serie med flera set med dies, add-ons och stämplar. Det gula mönstrade pappret kommer från American Crafts serie Field Notes och heter Abstract Moments. Kortbasen är färdig naturfärgad i storlek 10,5 x 15 cm.

Pappret som jag har stämplat motiv och texter på är Neenah Classic Cardstock 110lb – tjockt och stadigt och perfekt att stämpla och färglägga på. Dessa två kort har jag färglagt med blyertsfärgpennor, men det funkar även bra att färglägga med alkoholbaserade pennor på, t.ex. Altenews Artist Markers. När jag stämplar för vattenfärg eller blyertsfärgpennor använder jag Versafine Onyx black, och när jag använder markers stämplar jag med Memento Tuxedo black.

Det kan tyckas lite klurigt med dessa dies som man ska montera ihop till ett färdigt kort, men jag tittade på en av Lawn Fawns videos på YouTube och då var det inga större problem.

Kort nummer två, det blåa, är gjort med samma stämpelset (Altenew Sweetest Peas), stämpeldyna (Versafine Onyx black) och kortbas (naturfärgad 10,5 x 15 cm) som kort nummer ett, men jag har använt ett annat mönstrat papper från American Crafts serie Field Notes (Among the Wildflowers) och ett till stämpelset med texter från My Favorite Things som heter Anything but basic birthday wishes.

Blomman har jag satt på två cirklar i svart och vit cardstock – utstansade med cirkelstansar från EK Success.

Dien som jag har använt till detta kort kommer från Mama Elephant och heter Zipper.  Även för denna die tittade jag på YouTube för att få lite idéer, men den var ganska lätt att få kläm på, jag tror att det är som med de flesta nya saker – man behöver testa ett par gånger och sen är det inga problem. 🙂

Nu hoppas jag att min blomsterbombning har skyndat på våren lite – jag längtar efter sol och värme!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser på Pyssloteket i allt från scrapbooking, kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera