Blommiga bakgrunder med stämpel

Idag ska jag visa tre superenkla bakgrunder jag gjort med ett stämpelset från Altenew. Eller alla tre är inte superenkla för ibland går det inte som man vill och istället för att knyckla ihop kortbasen och börja om fortsatte jag istället… Mer om det vid kortet nedan.

Altenew har mängder med snygga blomstämplar som lämpar sig till det jag gjort. Jag råkade bara greppa ett med nåt år på nacken som inte finns i butiken just nu men Anna kan säkert ta hem det till dig ifall du frågar, setet heter Magnolias for her och förhoppningsvis har Altenew inte pensionerat det än, men då finns det som sagt mängder av andra superläckra blomset HÄR.

Visionen var att göra liknande bakgrunder genom att stämpla med distressoxides på både vit, kraftfärgad och svart kortbas. Det gick sådär med kraft…

Jag börjar med att visa det misslyckade som blev lyckat till slut.

 

Jag började med att stämpla direkt på kortbasen i kraft men det blev fult eftersom det kom stämpelfärg i kronbladen. Jag försökte rädda det genom att färglägga med vattenpensel och distress oxides men det blev bara ännu fulare… 🙂 Då sprayade jag istället vatten på min easy clean mat där jag tryckt av dynorna och började plocka upp färgen på den misslyckade kortbasen, sk smoshing.

Eftersom Distress Oxides är täckande så gick det finfint att dölja med flera lager av olika rosa och lila nyanser. Tricket är att torka med embossingfönen mellan varje lager annars lägger sig de olika lagren inte på varandra utan geggar ihop.

Om man tittar riktigt noga så kan man se originalstämplingen och kraftkortbasen anas här och var. Jag avslutade med att stämpla Magnolias for her i den mörkaste nyansen seedless preserves

Kortbasen var ju inte alls tänkt för att leka med vatten så den var rejält bucklig vill jag lova men jag fick ordning på det genom att vika ihop några kopieringspapper och stoppa in den i det och köra fram och tillbaka i min big shot. Sen så täckte jag hela baksidan med bred dubbelhäftande som såg till att det fäste slätt på nästa underlag.

Grattis har jag stansat ut ur Altenews alfa Inline Alpha die i flera lager kartong och sedan färgat in med akrylfärg för att sedan dränka dem i Shimmer Spritz.

På nästkommande kort stämplade jag direkt på kortbaserna och stansade bara ut ett titelord i många lager och färgsatte med samma Distress Oxide-nyans jag använt i bakgrunden.

Simple as that! Vi ses igen om 14 dagar då är det ett nytt tema i bloggen minsann! Stay tuned!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera