Elefanter bland molnen

För bra länge sen så kom Mama Elephant med ett set som heter Fly with me och som blev en omedelbar favorit hos mig. Ballonger och elefanter – hur kan man inte gilla det?! När det nu kom en fortsättning, Flying with friends, på samma tema och som matchade perfekt så blev jag ju inte direkt olycklig 🙂

På dagens kort har jag mixat och matchat de två seten och kombinerat med lite annat molnrelaterat material (för var skulle de annars befinna sig än bland molnen?!). På första kortet har jag använt den nya coverdien från Mama Elephant, Cloudy day cover. (En cover die är en stor die som täcker hela framsidan på ett kort.) Namnen är utsansade i dekorgummi med MFTs Little letters.

Stora bakgrundsdies som den ovan kan vara ganska dyra och då kan en embossingfolder vara ett alternativ. Just den här är tillfälligt slut men det finns en annan molnvariant här.

Har man ingen stansmaskin, vilket krävs för båda varianterna ovan, så kan man alltid ta till en stencil. Här har jag använt Clouds från MFT (finns även en variant med mindre moln, Mini cloud edges) och lagt på distress ink med en blending brush för att få en riktigt mjuk bakgrund.

Den vackra pärlemorskimrande texten har jag fått genom att stämpla med Distress oxide i färgen Tumbled glass och sen embossa den med Hero Arts’ White satin pearl. Det är mitt nya favoritembossingpulver för det ger så snygg finish.

På insidan har jag gjort en pop-up med Puffy cloud border från Lawn fawn, ytterligare en molnvariant.

Så, det var några olika sätt att få med moln på sina kort. Min favorit är utan tvekan stencilvarianten – vilken är din?

Post Author: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera