Lek med Nuvo Shimmer Powder

Smaka på de här; Solar Flare, Cherry Bomb, Atlantic Burst och Storm Cloud. Låter det inte ”smaskigt”? Detta är namnen på några av Nuvos Shimmer Powders, helt enkelt en vattenbaserad färg i pulverform som man kan ha väldigt roligt med. Några tips så här direkt innan vi börjar;

  1. Använd en lättstädad yta när du leker t.ex ett Craft Sheet. De små kornen har en tendens att komma precis överallt och minsta lilla korn som får kontakt med fukt kommer att skapa en fantastisk röra 🙂
  2. Du behöver inte mycket pulver. Picka lätt med fingret i botten på flaskan så att du får ut några korn, det kommer att räcka långt.
  3. Använd papper som tål vatten
  4. Ju mer vatten du använder, desto mindre koncentrerad blir färgen (och glittret)

Jag tyckte att resultaten blev häftigast när man använde heat embossing för denna teknik. Färgerna skapar då häftiga mönster mellan ”väggarna” på heat embossingen. Om man inte använde heat embossing så flöt färgen ihop för mycket (tyckte jag). Så, här kommer en rad med exempel gjorda med heat embossing, hämta en kopp kaffe, det blir många bilder :). Jag har använt mig av en uppsjö av bakgrundsstämplar t.ex Hero Arts Everything Flowers, Altenew Pattern Play – Diamond, My Favorite Things Typewriter Text Background och Woodgrain background samt några till från mina gömmor.

Jag började med att heat embossa med Hero Arts vita embossingpulverRanger Watercolor paper. Sedan var det bara att plocka fram färgpulvret och ”krydda loss”. Jag ”hällde” helt enkelt lite pulver på olika delar av pappret, var som sagt försiktig med mängden, det krävs INTE mycket. Sedan sprayade jag vatten med en Distress Sprayer (vilken sprayflaska som helst går givetvis bra). Där jag tyckte att jag fick för lite färg, hällde jag sedan på lite mer samt lite mer vatten för att aktivera färgen tills jag kände mig nöjd. Efter ett tag så hade jag en samling som såg ut som ovan. Nedan ser ni vilka färger jag använt på vilka papper:

Cherry Bomb och Altantis Burst på Hero Arts Everything flowers. Med tanke på att pulvret består av en mängd olika färger så kan man få många färger att fälla ut och inte bara ”grundfärgen” när man använder heat embossing. Trots att jag använt samma två färger och samma bakgrundsstämpel så blir resultaten ganska olika.

Den svarta Storm Cloud trodde jag skulle ta över mer men det visade sig att det gick utmärkt att få fram de övriga färgerna emellan också. Glittret (som är vansinnigt svårt att fånga på foto) är riktigt framträdande på det gula och rosa i verkligheten.

Endast två färger använt på My Favorite Things Typewriter Text Background.

Altenews Pattern Play – Diamond är heat embossad med Rangers Gold embossingpulver och sedan har jag använt Solar Flare och Cherry Bomb.

Ytterligare två exempel med en stämpel från mina gömmor.

Sedan ville jag även testa om det gick att ”färglägga” en blomstämpel med dessa pulver så jag grävde fram denna ranunkelstämpel från mina gömmor och gick loss. Det är svårt att få färgen att stanna inom sina väggar när man sprayar men det går ändå hyfsat. Jag tyckte resultatet blev häftigt och skimret (i verkligenheten) är fantastiskt.

Vad ska man då göra med alla dessa bakgrunder 😉 Jag ville verkligen framhäva bakgrunderna i sig och bestämde mig för att dekorera minimalt. Jag har använt mig av ord-dies från Lawn Fawn och ”sentiments” från ett set från My Favorite Things som heter Bitty Bears.

Här är kanten stansad med en die från My Favorite Things som heter Wonky Stitched Rectangle. Stämpeln kommer från Mama Elephant och heter Wishing you. Banner dien är från Lawn Fawn och heter Everyday Sentiment Banners.

Här har jag även använt lite paljetter som extra dekoration.

 

Hoppas du blivit lite sugen på att testa Nuvos Shimmer Powders. Här finns det stor risk att jag fyller på med resterande färger i sortimentet.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera