Jag och distress oxide spray=sant.

Ska jag? Ska jag inte?

Ni kanske känner igen det där. Det kommer en ny produkt och man är i valet och kvalet om man ska köpa eller inte. För mig landar det ofta i att jag ska köpa… Den här gången var det distress oxide sprays som lockade, och jag är ju inte sådan att jag kan köpa en färg för att se om det är något att ha, utan jag vill ha flera. Fem sprayer blev det, och det kommer definitivt att bli fler. De är så ljuvliga.

IMG_0566

Det blev en väldigt snabb layout i min senaste art journal, Dina Wakley media white journal. Den finns inte i butikens ordinarie sortiment men det går finemang att maila Anna på anna@pyssloteket.se och göra en specialbeställning. Den har ljuvligt, tjockt akvarellpapper och om man gillar Dina Wakleys produkter blir man inte besviken.

Men åter till oxide sprayerna. Till skillnad från tidigare distressprayer har dessa pigmentpulver som måste blandas varje gång man använder dem eftersom det sjunker till botten av flaskan. Man skakar den lite lätt och sedan är man redo att spraya. Och det är så klara, fylliga färger att man blir alldeles glad. Jag lät de olika färgerna rinna ner för sidan och hjälpte till med att spraya vatten på. Det var geggigt och kom färg överallt, men oj vad kul det var.

IMG_0563

Jag köpte också ett par av Primas små clearstamps som jag stämplade med matchande distress oxide-dynor för att få lite mer liv i layouten. Sedan skrev  jag bara min text för hand. Jag var mest ute efter att testa sprayerna och se hur de fungerar så det blev en väldigt enkel men färggrann layout. Jag är i alla fall såld på oxide sprays och kommer köpa fler. Eftersom det är pigment har de bra täckning och fläcken av cracked pistachio som råkade hamna på det orangea fältet gick lätt att täcka över med mer orange spiced marmalade när det gröna torkat.

Just nu är jag inne i en riktig art journal-period och oxide sprayerna kommer gå varma här hemma ett tag. Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Hanna
Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Kommentera