My favourite things-favorit

Jag är så infernaliskt glad att vi lyckades övertala chefen att MFT var värt att ta in, de seglar högre upp på min favoritlista för varje release som går. Till dagens två kort har jag använt en stämpel som jag bara var tvungen att ha, ni vet en sån där som hoppar upp och biter en och bara är alldeles underbar: Happy Birthday blend. Texten kommer uppdelad i två delar per rad, varannan bokstav per rad. Alltså HPY och AP är var sin stämpel precis som BRHA och ITDY. När man sen stämplar dem ovanpå varandra så blir det hela ord där bokstäverna går lite omlott.

Det första kortet går i svart och grått och är gjort med en specifik mottagare i åtanke, därav den lite näsvisa ”underrubriken”. Förutom MFT-stämpeln har jag använt Altenews Floral art till bakgrunden och Mama Elephants Birthday wishes. Som komplement till det svarta har jag stämplat med Altenews färgkombo ”Gentleman’s gray”.

Kort nummer två är betydligt mer färgglatt. Här har jag försökt mig på en regnbågsvariant med en kombination av dynor från Hero Arts och Altenew. Ballongerna i bakgrunden är en stencil från Neat and Tangled (vill du att Anna ska ta hem den så heter den Balloon duo). Ballongerna har samma färger som bokstäverna men jag har lagt på dem med en blending brush vilket ger ett mycket ljusare resultat. Undertexten kommer från Avery Elle, Simple sentiments, även det en beställningsvara.

 Även om jag är förtjust i kort med detaljer och små kreatur så tycker jag ändå att det är nåt särskilt med kort som fokuserar på en maffig text, jag tror det tilltalar in ”clean and simple”-ådra.

På återseende om två veckor – då är det vips lustigt påsk! Hur gick DET till?

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera