Grattiskort med embossing på vellum

Halloj!

Idag har jag ett gäng gratts-kort som jag gjorde lite i ett svep. Det började som ett experiment efter att jag såg ett kort på pinterest och sen var jag tvungen att testa flera olika bakgrundsstämplar.

Jag började med att embossa på vellum, det är enklast med en större stämpel typ bakgrundsstämpel men det går minst lika bra att arrangera flera mindre i en stämpelplattform. På ett av korten har jag gjort så men resten är med bakgrundsstämplar.

Var försiktig när du embossar på vellum, det är lätt att vellum bubblar sig av värmen. Värm upp fönen ordentligt innan du börja smälta pulvret och försök att inte fastna på en och samma punkt. Det kan även vara bra att ta bort fönen några sekunder då och då, du får prova dig fram och se vad som fungerar bäst för dig.

När embossingen är klar och har fått svalna lite så började jag färglägga med mina alkoholbaserade pennor på baksidan. Färgerna blir lite nedtonade av vellumet så var inte blyg med styrkan på färgerna.

Jag använde lite olika border dies för att dela mitt vita cardstock och på så sätt få lite olika utseende på utrymmet för mitt vellum.

Sist av allt fäste jag lite halvpärlor och duttar med Nuvo drops här och där samt glittrade till lite med Wink of stella och Nuvo aqua shimmer glitter gloss pen.

På detta kort använde jag flera små stämplar från ett och samma set istället för en bakgrundsstämpel. Ett snarlikt set som finns i butiken är MFTs set love buds.

Denna bakgrundsstämpel kommer från Hero Arts och heter Everything flowers.

Även denna bakgrundsstämpel kommer från Hero Arts och heter Graphic leaves background.

Jag minns tyvärr inte vilka tillverkare som gjort de olika border diesen jag använt men Lawn Fawn vet jag har en del fina och jag tror även att MFT har eller har haft.

Hoppas att du blir lite sugen på att testa detta oavsett om du har just de stämplar och dies jag använt eller inte, det finns många fina bakgrundsstämplar från MFT i butiken så ta en titt!

Post Author: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera