Årets svettigaste tema

Temat i april: Återbruk. Vi har nog aldrig haft ett tema där jag varit så helt renons på idéer och prokrastinerat så in i det sista. Inte blev det ju bättre av att mina DT-kollegor gjort helt fantastiska inlägg, man kan ju få pysselkramp för mindre. Mitt återbruksbidrag landade till sist i att göra om en kartong som var alldeles för fin för att skicka i återvinningen, lagom storlek och med fancy magnetstängning, till en presentkartong.

Jag grundande med vit gesso innan jag täckte asken med sidor från en gammal pocketbok. Det krävdes ganska många lager gesso för att de färgglada ränderna inte skulle skina igenom boksidorna.  När pappret var på plats så drog jag över ett lager gesso som jag spätt med lite vatten för att dämpa den svart texten. Kanterna fick en omgång med distress ink i färgen Vintage photo. Till stjärnstencilen använde jag texture paste som jag färgat in med en variant av shimmer powder. Jag som inte är en jätteförbrukare av mixed media-produkter tycker att de små 3-packen från Ranger är alldeles lagom. Det finns en variant med texture paste  och en variant med olika Collage mediums.

Eftersom lådan ska innehålla ett presentkort från en bokhandel och ett bokmärke (och lite choklad) så ville jag använda stämplar som passade temat. Mama Elephants Book worm , Dragon wishes och Me and my dragon var de självklara valen.

Och så här blev den färdiga lådan! Så här i efterhand kan jag önska att jag fyllt på med ännu fler stämplar men det såg så fullt ut när jag la upp min ”prototyp”.

”Prototypen”:

När jag vill använda många stämplar på ett kort så brukar jag börja med att lägga ut dem så att jag vet att de får plats, som en prototyp. Sen tar jag också ofta ett kort med mobilen för att jag ska komma ihåg layouten. Minnet lämnar ju en del att önska nu för tiden….

Så! Nu har jag gjort mitt på det här temat och blickar istället framåt mot nästa månads tema: Kärlek och romantik. Sen tar våra teman sommaruppehåll men återkommer sannolikt till hösten. Är det något särskilt tema DU vill att vi ska fokusera på? Lämna en kommentar här i bloggen eller maila info@pyssloteket.se

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera