Sweetest peas

I designteamet är vi många som är överens om att Sweetest peas är Altenews bästa stämpelset på länge. Det tog en stund för mig personligen att förstå dess storhet men när poletten väl trillade ner så blev det, som vanligt, en hel skrälldus kort på en gång.

I samma veva som jag köpte Sweetest peas så hade en ny produkt kommit hem till Pysslotekets hyllor: Nuvo shimmer powder. Bara som ett litet testskott så blötte jag ner en bit Canson akvarellpapper och duttade på shimmer powder i färgerna Cherry bomb och Blue blitz. Jag sprayade på ytterligare lite vatten för att få pulvret att lösa sig och färgerna att rinna & blanda sig med varandra. Ett varningens ord: Var väldigt försiktigt pulvret! Det är extremt finmalet och väldigt pigmentrikt så man vill inte ha det där det inte är meningen. 

När jag var nöjd med mitt lila/blå/rosa papper lät jag det torka över natten. Jag hade kunnat torka det med in heat it men jag tycker att det oftast blir snyggast om det får självtorka.

Dag två så stämplade jag ett antal av blommorna på valda delar av mitt papper med Versafine Onyx black, lät det torka ordentligt och klippte sen ut dem. Eftersom akvarellpappret är ganska tjockt så syns den vita kärnan i pappret ganska tydligt. För att avhjälpa det drog jag en svart tuschpenna runt kanterna på varje blomma.

Bakgrunden till blommorna är en stämpel från mina gömmor som jag stämplat med distress ink i färgerna Seedless preserves och Shaded lilac. För att få en lite distressad look så duttade jag av lite färg här och där innan jag stämplade.

När jag hade bestämt hur kompositionen av blommor skulle vara för respektive kort så plockade jag fram blomstämplarna igen. Jag hade ju inte klippt ut stjälkarna till blommorna så för att få till dem så stämplade jag blommorna  igen, direkt på kortbasen, och monterade mina utklippta blommor över. Jag avslutade med texter från några olika stämpelset och lite bling.

Kom tillbaka i eftermiddag om du vill se ett par andra färgläggningsvarianter.

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Sweetest peas

Kommentera