Kärlek med Altenews stämpelset Beautiful day

Har varit ruskigt sugen på att använda Altenews underbara pionstämpel Beautiful day under en tid och slog nu till inför maj månads tema; Kärlek och romantik. Inlägget lutar helt åt kärlekshållet med hälsningar till när och kär, skicka kramar samt en grattishälsning. Passade på att göra ett gäng kort och testa flera färgkombinationer. Det här blev resultatet;

Jag har använt en Misti för att stämpla alla blommor och blad, det gör att det hela går oerhört mycket fortare. Jag använde Lawn Fawn dye inks för stämplingen men det går givetvis lika bra med andra fabrikat som t.ex Altenew som dessutom har färdiga paket i olika matchande färger, väldigt smidigt.

Till detta första set av kort så har jag använt mig av Altenews Beautiful day ihop med stämpelsetet Deepest Sympathy och 6×6 paper pad Black and white stripes från My Favorite Things. Blommor och blad till alla korten är urklippta för hand med en Tim Holtz kushgrip non-stick scissors. (Just det här setet är faktiskt lite förlåtande vad gäller hur man klipper ut det eftersom alla linjer inte sitter ihop. Det innebär att man kan ”komma undan” lite med att inte klippa perfekt). Blomman är stämplad med svart outline, jag lämnade dock centrum vitt och har stämplat de näst två följande lagren med olika nyanser av grå.

Både blommor och blad är monterade med lite höjd med hjälp av 3D foam tape.

Även här är blommor och blad är monterade med lite höjd med hjälp av 3D foam tape.

I nästa set av kort använder jag mig av bakgrunderna jag skrev om i detta inlägg. Hälsningen är från setet Occasional labels från Mama Elephant.

På detta kort så är blomman vit i grunden. Jag har endast stämplat med färg på de två nästa lagren. Bladen är gjorda på samma sätt förutom de som endast är gjorda med outline. Bakgrunden har jag gjort med Altenews Watercolor 36 pan set ihop med Gansai Tambis Starry watercolors i guldfärger. Ramen jag använt runt är en av mina absolute favoriter; My Favorite Things Wonky Stitched Rectangle.

Den nedre blomman och bladen är monterade med lite höjd med hjälp av skumtejp.

På detta kort så har blomman fått en bakgrundsfärg. Outlinen är däremot stämplad med brun istället för med svart vilket ger ett mjukare intryck. Även här är hälsningen från Mama Elephants Occasional labels.

På det sista kortet så har jag använt mig av en härlig grön-blå nyans (Lawn Fawns Merman och Peacock). Blommorna är vita i grunden med två färger stämplade i de andra lagren. Bladen är gjorda med svart och grått. Den vita ramen under kommer från en My Favorite Things die som heter Stitched Rectangle Scallop Edge Frames Die-namics. Bakgrundspappret är från Doodlebugs French kiss 6×6 paper pad och hälsningen är från Altenews Leaf canopy. Det har blivit ett riktigt favoritstämpelset, inte bara för bladen utan även för de underbara hälsningarna.

Även om det faktiskt gick relativt smidigt att klippa ut både blommor och blad så tog det ändå sin lilla tid. Nu har jag beställt diesen. Om det är något som inte finns i butiken men som man är sugen på ändå är det bara att maila och fråga så kan Anna oftast fixa.

Glöm inte att det är lite ändrade öppettider under maj månad i den fysiska butiken (kolla aktuella tider på hemsidans sidfot), men det är ju öppet 24 timmar om dygnet på webben. Ha nu en riktigt härlig måndag!

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera